Fetö'nün Sağlıkçıları

Diyarbakır ve Elazığ ile Adıyaman'da FETÖ'nün sağlık alanındaki üyelerine operasyan düzenlendi. 23 kişi gözaltına alındı.

Haberler 10.11.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz merkezli Diyarbakrn da aralarnda bulunduu 3 ilde düzenlenen Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) operasyonunda aralarnda doktor, eczac, di hekimlerinin de bulunduu 23 salk çalan gözaltna alnd.

Emniyet Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, Elazda Özel ve Kamu Sektöründe faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile iltisakl salk çalanlarna yönelik yaplan çalmalar sonucunda, bugün Elaz merkezli Diyarbakr ve Adyamanda e zamanl operasyon yapld belirtildi.

SALIK ALANINA BASKIN

Operasyonun Bylock kullanclar da olan eczac, doktor, uzman doktor, di hekimi, veteriner, fizyoterapist, ebe ve hemirelerin örgüt adna himmet, kurban topladklar, örgüte müzahir basn-yayn kurulularna abone olduklar ve dier vatandalarn abone olmalar için çalma yürüterek vatandalara referans olduklar, örgütün finans kayna olan Asya Bank Katlm A.ye para transferleri içerisinde bulunduklar tespit edilen 31 ahsa yönelik düzenlendii kaydedildi.

DOKTOR VE ECZACILAR

Operasyonda 8 doktor, 11 eczac, 1 veteriner, 1 fizyoterapist, 1 hemire ve 1 ebe olmak üzere toplam 23 kiinin yakalanarak gözaltna alnd ifade edilerek öyle denildi:

üpheli ahslarn ikametleri, i yerleri ve otolarnda yaplan aramalar neticesinde dijital materyaller, örgüte yönelik yazl dokümanlar, Zaman gazetesi, KHK ile yasaklanan yayn evlerine ait yasakl yaynlar, Bank Asya hesap kartlar ele geçirilmitir denildi.

Gözaltna alnanlar Elaz Eitim ve Aratrma Hastanesine götürülerek salk kontrollerinin ardndan sorgulanmalar üzere emniyete götürüldü.

BANKAYA HARA YATIRMILAR

Gözaltna alnan üphelilerin çounluunun, FETÖ/PDY nin gizli iletiimi a olan Bylocku kulland örenildi. Ayn zamanda üphelilerin, örgüt adna himmet, kurban topladklar, örgüte müzahir basn,yayn kurulularna abone olduklar ve dier vatandalarn abone olmalar için çalma yürüterek vatandalara referans olduklar, örgütün finans kayna olan Asya Bank Katlm A.ye örgüt lideri Fetullah Gülenin çars üzerine para transferleri yaptklar iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git