Fidanlarına kavuştular

Dağa kaçırılan çocuğu için Muş'tan gelerek HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan baba Bayram Yetkin, güvenlik güçlerine teslim olan oğluna 6 yıllık özlemin ardından sarıldı.

Haberler 30.04.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/sa PEK

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas isteyen 226 aile, HDP binas önündeki oturma eylemlerini 605inci günde de devam ederken, çileri Bakan Süleyman Soylunun HDP önündeki ailelerden birinin evladnn daha teslim olduunu duyurmas, evlat nöbetinde sevinçle karland. Basn açklamas yapan aileler, her teslim olan evladn kendileri için umut olduunu söyledi. Bayram Yetkinin olu Recepin (21), jandarmann ikna giriimiyle PKKnn barnma alanlarndan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla evladna kavuan ailesi says, 25e yükseldi. Yetkin, güvenlik güçlerine teslim olan oluna 6 yllk özlemin ardndan sarld.

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, 21 Austos 2019da ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDPnin Diyarbakrdaki binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad.

EVLADINA KAVUAN ALE SAYISI 25 OLACAK

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, Sever Fidann olu Tayfur Fidan, Gülen çetinin olu Erdal çetin, Fahrettin Meryem Akku çiftinin oullar Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin olu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Cokun çiftinin olu brahim Cokun, Mehmet-Keziban Yalçn çiftinin kzlar Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocuklar ile en son Selma Hann olu Onurun da teslim olmasyla evlatlarna kavuan aile says 24 oldu. çileri Bakan Süleyman Soylunun dün yapt açklamada bir kiinin daha teslim olduunu ve ailesine kavuturulacan duyurmasyla, evlatlarna kavuan aile says 25 olacak.

`BU GENCMZN TESLM OLMASI HEPMZE UMUT OLDU

çileri Bakan Süleyman Soylu, önceki gün akam katld bir televizyon programnda HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde eylem yapan ailelerden birinin bugün evladna kavuacan duyurdu. Bakan Soylunun duyurusunun ardndan evlat nöbetindeki aileler, düzenledikleri basn açklamasyla sevinçlerini dile getirdi. 2015 ylnda, 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için eylemde olan Süleyman Aydn, ailelerin evlatlarna kavumalar kendileri için umut verici bir gelime olduunu söyledi. Aydn, Bugün mutlu bir haber aldk. 25inci evladmz güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu gencimizin teslim olmas hepimize umut oldu. Mücadelemize devam ediyoruz. Kstlama nedeniyle eylemimize evlerimizde devam edeceiz. Hepimiz burada kararllkla eylemimize devam edeceiz. Devletimiz büyük bir devlettir. Allah devletimizden raz olsun. nallah dars bizim çocuklarmzn bana diyoruz. çocuklarmz korkmasn güvenlik güçlerine teslim olsun. 25 evladmz teslim oldu, hepsi de anasnn kucana gitti. Maaralarda sizi ölüme mahkum ediyorlar. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bu halkn çocuklarn çalan partinin önünde eylemimizi sonuna kadar sürdüreceiz dedi.

BR FDAN KAZANDIK, BN FDAN DAHA KAZANACAIZ

2 yl önce 16 yandayken, kaçrlan olu Mustafa için oturma eylemine devam eden kanser hastas Ayegül Biçer de unlar söyledi:

çileri Bakanmz Süleyman Soylunun verdii müjdeli haberden sonra büyük bir sevinç yaadk. Bu sevincimiz gittikçe yükseliyor. çünkü her gün yeni bir fidan kazanyoruz. Tüm evlatlarmz dadan indirene kadar hepimiz burada kalmaya kararlyz. Evladn terörün pençesine kaptran tüm anne ve babalara diyoruz ki gelin bize katln, birlik ve beraberlik içinde burada mücadele edelim. Anneler isterse baarabilir. Evlatlarn geri kazanabilir. Kstlamada da eylemimizden vazgeçmiyoruz. Hepimiz eylemimize evlerimizde devam edeceiz. Bu sevinç hepimizi sevincidir. Bir fidan kazandk. Bin fidan daha kazanacaz.

Baba Süleyman Aydn da 25inci ailenin güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarna kavumasnn kendilerine umut olduunu belirtti.

Ramazanda da mücadelelerine devam ettiklerini dile getiren Aydn, Bu çocuumuzun teslim olmas hepimize çok büyük umut oldu. Allah raz olsun devletimizden. nallah dars bizim çocuklarmzn bana. diye konutu.

Aydn oluna seslenerek, Olum korkmayn, güvenlik güçlerine teslim olun. Bakn 25 evlat teslim oldu, hepsi ailesinin yanna gitti. Maaralarda sizi ölüme mahkum ediyorlar. Devletimize teslim olun. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git