Film ödülleri sahibini buldu

Diyarbakır Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Haberler 07.06.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Kültür Sanat ve Sinema Derneince organize edilen 1inci Diyarbakr Ksa Film Festivali, kapan galasyla sona erdi. Gecede toplam 17 kategoride ödül verildi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 1-4 Haziran tarihleri arasnda düzenlenen festivalde dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine Gençlik ve Spor Bakan Muharrem Kasapolu, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, festivale katk sunan ilçe belediye bakanlar, kaymakamlar, sivil toplum temsilcileri ile yönetmenler ve oyuncular katld.

Festivalde jüri üyeleri, belgesel, kurmaca kategorisinde deerlendirme yapt. Belgesel jüri özel ödülü yönetmenliini Batuhan Kurun Kurbaa Avclarna, En yi Senaryo Ödülü Osman çakrn yönettii Acil çrak Aranyora, En yi Yönetmen Ödülü Tolunay Tekmekin yönettii Pembe Kimlike, En yi Film Ödülü Volkan Güney Ekerin Braktn Yerden filmine verildi.

KURMACADA KÜRTçE FLME Üç ÖDÜL

Kurmaca kategorisinde ise, En yi Oyuncu Ödülü Bar GranAr Yük filmiyle Adil Abdurrahmana ve Dibm Baran Li Ser Bajar DibarimYamur Olup ehre Düüyorum filmiyle Ramazan Ergine verildi. Jüri Özel Ödülü Gökhan Gönenin Avarya filmine, En yi Senaryo Ödülü Hatice Aknn APP filmine, En yi Yönetmen Ödülü Necdet Yiitin TarKaranlk filmine, En yi Film Ödülü Dibm Baran Li Ser Bajar DibarimYamur Olup ehre Düüyorum filmine verildi.

Yönetmen Reis çelik, En yi Film Ödülünü takdim ederken, Yönetmenler Dernei olarak nerede sanatla ilgili bir etkinlik varsa oraya gitmek gibi bir kararmz var. Diyarbakr, medeniyetlerin bir kenti. O nedenle yannzdayz. Kültür yaratamayan toplumlar tarih sahnesinde yokturlar. Ülkelerin tarihe not brakmak için en yüksek ihtiyac olan eyi hazineleri deildir. Hazineleri hrszlar alp götürür. O nedenle en çok yükseltmemiz gereken tek ey sanattr dedi.

BAKAN KASAPOLUNDAN KUTLAMA

En yi Kurgu Ödülü Dibm Baran Li Ser Bajar DibarimYamur Olup ehre Düüyorum filmine verildi. Bu film, jüriden toplam üç ödül alm oldu. Ödülü veren Gençlik ve Spor Bakan Muharrem Kasapolu, anlaml organizasyon için çaba gösterenleri ve destek olan kurumlar kutlad. Kasapolu, Diyarbakr, hakikaten sanattan, kültürden, spordan baarlarna devam edecektir. Buna inanyorum. Gençlerimizde bu potansiyel var. Az önce Vali Bey de ifade etti. Srada uzun metrajl festival var dedi.

Ödülü Bakan Kasapolundan alan yönetmen Kasm Ördek, Filmi iki yl önce Diyarbakrda çektik. Ödülü bu kentin hafzasn koruyan Sur ve Sur halk adna alyorum dedi.

`TÜRKYEY CANNESDE EN Y EKLDE TEMSL EDECEZ

En yi Müzik Ödülü Avarya, En yi Sanat Yönetmeni Ödülü Kargann Anm Gagas, En yi Görüntü Yönetmeni Ödülü Sonsuz, En yi Kadn Oyuncu Ödülü Servis ve Kargann Anm Gagas filmine verildi. Ödülü veren oyuncu Umut Karada, barolünü yapt Ballk Hasan filmiyle Cannes Film Festivaline davet edildiini ifade ederek, Ülkemizi en iyi ekilde temsil edeceiz. Bu arada Diyarbakr, benim ikinci memleketim. Burada Devlet Tiyatrosunda görev yaptm. Burada çalacam kap o kadar çok ki. Herkese sonsuz teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

DKADDAN ÖZEL ÖDÜL

Diyarbakr Kadnlar Dernei (DKAD), 20 film arasnda kadn temal Yaylac filmine özel ödül verdi. Galada ayrca sinema oyuncusu Ali Sürmeliye, Ahmet Arif adna, Suna Yldzoluna da Sami Hazinses adna Emek Ödülü verildi.

Ana Sayfaya Git