Filografiyle tanışınca!

Filografi ile tanışan Liceli kadınlar ellerindeki çekiçle ahşabı sanata dönüştürüyor

Haberler 23.12.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesindeki kadnlar, katldklar filografi kursunda hem sosyalleiyor hem de aile bütçelerine katk salyor.

Lice Belediyesi ve Kaymakaml, ilçedeki kadnlarn stres atmalar, sosyallemeleri ve aile bütçelerine katk sunmalar amacyla Aile Destek Merkezinde filografi kursu açt.

lk etapta 15 kursiyerin katld kursta kimi kadnlar hayatnda ilk defa bir meslek edinmenin ve maddi kazanç salayacak olmann gururunu yayor.

Hayal güçlerini kullanarak sabr ve emekle ellerine çekiç ve çivi alp ahab sanata dönütüren kadnlarn yapt ürünler, daha sonra belediyenin Kadn Kooperatifi araclyla sata sunulup gelir salanacak.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cevdet Bakkal, ilçedeki kadnlarn meslek edinmeleri, sanat örenmeleri ve aile ekonomilerine katk salamalar amacyla çalma yaptklarn söyledi.

Kursiyerlerin yaptklar ürünlerin malzemelerini belediye olarak karladklarn ifade eden Bakkal, ürünlerin pazarlamasna da kurduklar kadn kooperatifi araclyla destek salayacaklarn ifade etti.

- Ekonomilerine bir katk salam olacaz

Hem internet sitesi hem de sosyal medya araclyla ürünlerin satn yapacaklarn anlatan Bakkal, öyle dedi:

Bu ekilde ekonomilerine bir katk salam olacaz, yeni bir istihdam alan oluturacaz. Aile destek merkezimiz uzun yllardr ilçemizde faaliyet göstermektedir. çalmalarmz ilçemizde devam ettireceiz. En önemli hedefimiz kadnlarmza ekonomik manada destek salayabilmek ve meslek edinmelerine yardmc olabilmek. Üretim odakl bir kurs olduu için bunlar devam ettiriyoruz. Buradan ürettiimiz ürünlerin daha sonradan pazarlamasn gerçekletireceiz ve ekonomik anlamda katk salam olacaz. Bu tür projeleri pandemi sürecinde maske, mesafe ve hijyen kurallarna uygun ekilde çalmalarmz yürütüyoruz.

Kurs öreticisi Hezar Karada, 15 kursiyerin filografi ile kendi hayal güçlerini gelitirerek çalma yaptklarn söyledi.

Karada, unlar kaydetti:

Buradaki kursiyerlerin yars ev hanm ve ev içerisinde yaadklar sorun ve stresi atabilmeleri için çok iyi bir ortam. Filografi ilk defa gördükleri bir kurstu. lk bata zorluk yayorlar ancak ileriki zamanlarda el alkanlklar oluyor ve çok iyi seviyelere geliyorlar. Kursiyerlerimiz buraya geldiklerinde hem sosyalleiyorlar hem de sorunlarn kap arkasnda brakyorlar.

- Para kazanp ve ayaklarmzn üstünde durabileceiz

Kursiyerlerden Kamile çelik, özellikle salgn sürecinde böyle bir ortamn oluturulmasnn sosyalleme anlamnda çok iyi olduunu dile getirdi.

Kursa ilk baladklarnda yapamayacaklarn, baarsz olacaklarn düündüklerini belirten çelik, zaman geçtikçe kendilerini gelitirdiklerini ve çok güzel ürünler elde ettiklerini söyledi.

çelik, nsann özgüveni yerine geliyor, sosyal arkadalar ediniyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Bizim için çok verimli oldu. Bize maddi kazanç salayacak çünkü hayal gücümüzü gelitirerek birçok ekil çkarabiliyoruz. Kurs bittikten sonra kendi paramz kazanacaz ve ayaklarmzn üstünde durabileceiz. Verimli olabilmeyi ve güzel eyleri baarabilmeyi hedefliyoruz. mkanlar salanrsa buradaki arkadalarmzla atölyede devam edebiliriz. ifadesini kulland.

- Buray okulum gibi, kendi üniversitem gibi görüyorum

Ev hanm Gülfizar Delidere, kursta çok güzel vakit geçirdiklerini, meslek sahibi olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

Ben okul okumadm, buray okulum gibi kendi üniversitem gibi görüyorum. Burada kendimizi gelitiriyoruz. Tahtann üzerine çivi çakyoruz, tel örgüsünü yapyoruz. Evde olan kadnlar açsndan çok iyi bir ey. Ev hanm olarak böyle bir ey becerebileceimi tahmin etmiyordum ama buraya geldikten sonra ksa bir sürede yol katettik. çok güzel geçiyor, elenceli vakit geçiriyoruz, stres atyoruz. Burada kadnlarn kuvveti konuuyor diyebilirim. leriki hayatmzda kendi atölyemizi açabiliriz. Evde oturan kadnlar böyle kurslar nerede açlrsa açlsn bavursunlar, kesinlikle piman olmazlar. Kaymakam beye böyle bir kurs açp destek verdikleri için teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git