Filozof Ramazan gündem olunca!

'Filozof Ramazan'ın psikiyatri kliniğine yatırılması sosyal medyada gündem olurken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın adli işlem kapsamında gerçekleştiğini bildirdi.

Haberler 26.05.2020 - 22:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda Filozof Ramazan lakabyla tannan ve tarihi Ulu Camiye gelen ziyaretçilere slam anlatan Ramazan Pikin, hakknda açlan dava sonras akli dengesinin yerinde olmad gerekçesiyle hastaneye yatrld. Pikinin psikiyatri kliniine yatrlmas sosyal medyada gündem olurken, baz kullanclar bunun doru olmadn yazd. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl ise, Yaplan tetkik ve muayeneler sonucunda ilgilinin izofreni hastas olduu rapor edilmitir. Söz konusu ahsla ilgili tedavi süreci, u ana kadar olduu gibi bundan sonraki aamalarda da salk kurumunun rapor ve deerlendirmeleriyle ekillenecektir. ifadeleri kullanld.

Üç GÜNDÜR KONUULUYOR

Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camiye gelen ziyaretçilere caminin tarihini ve slam gönüllü olarak anlatan Filozof Ramazan lakapl Ramazan Pikin, hakkndaki ikayet nedeniyle 2016 ylnda gözaltna alnd. Diyarbakr 13üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davas, psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi artyla sonuçlanan Pikin, Elazdaki Fethi Sekin ehir Hastanesi Psikiyatri Bölümüne yatrld. Pikinin, hastaneye yatrlmas sosyal medyada gündeme geldi. Sosyal medyada baz kiiler Pikinin akl hastas olmadn savunarak, serbest braklmasn istedi.

BASAVCILIK AçIKLAMA YAPTI

Pikinin sosyal medyada gündem olmas üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl açklama yapt. Basavclktan yaplan yazl açklamada baz haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarnda, Diyarbakrda R.P. isimli kiinin zorla akl hastanesine yatrld yönündeki iddialarn yer ald hatrlatld. Bu iddialar üzerine kamuoyunun doru bilgilendirilmesi amacyla basn açklamas yaplmas ihtiyac duyulduu ifade edilen açklamada, söz konusu kiinin 8 Ocak 2017 tarihinde Ulu Camiyi ziyaret eden bir kadna yönelik, Bu ekilde dolaamazsnz, ince giyinmisiniz, içinizi görüyorum. eklinde sözlerle taciz, takip ve ifa eyleminde bulunduu ikayeti üzerine soruturma balatld bildirildi.

Soruturma kapsamnda 1 ubat 2017de cinsel taciz suçundan iddianame düzenlendii belirtilen açklamada, sann babasnn da suç tarihinden yaklak iki hafta önce olunun akl hastas olduu ve tedavi altna alnmasn istedii yönünde Diyarbakr Valiliine ve l Salk Müdürlüüne bavurularnn olduunun tespit edildii aktarld.

HAKKINDAK SORUTURMA

Açklamada, sann babasnn, ayn mahiyetteki beyanlarn soruturma srasnda da tekrar ettii belirtilerek, yarglama srasnda sann, suç tarihinde akl hastas olup olmadnn ve dolaysyla ceza sorumluluunun bulunup bulunmadnn tespit edilmesi amacyla Dicle Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dal Bakanlna sevk edildii kaydedildi.

Yaplan tetkik ve muayeneler sonucunda ilgilinin izofreni hastas olduu rapor edilmitir. Yarglama sonucunda mahkeme, atl suçun sank tarafndan ilendiini sabit bulmakla birlikte, söz konusu rapor nedeniyle Türk Ceza Kanununun 32/1. maddesi gereince sann ceza sorumluluunun bulunmadna, 57. maddesi gereince koruma ve tedavi amaçl olarak güvenlik tedbiri uygulanmasna karar vermitir. ifadelerine yer verilen açklamada, öyle denildi:

TEDAVS HASTANEDE SÜRÜYOR

lk derece mahkemesinin kararnn istinaf incelemesiyle kesinlemesine müteakip, hükümlü, 14 Mays 2020 tarihinde Elaz ehit Fethi Sekin ehir Hastanesine tedavi amacyla sevk edilmitir. Ceza Kanunumuzun 57. maddesinin ikinci fkrasnda; Hakknda güvenlik tedbirine hükmedilmi olan akl hastas, yerletirildii kurumun salk kurulunca düzenlenen raporda toplum açsndan tehlikeliliinin ortadan kalktnn veya önemli ölçüde azaldnn belirtilmesi üzerine mahkeme veya hakim kararyla serbest braklabilir. hükmü yer almaktadr. Söz konusu ahsla ilgili tedavi süreci, u ana kadar olduu gibi bundan sonraki aamalarda da salk kurumunun rapor ve deerlendirmeleriyle ekillenecektir.

Ana Sayfaya Git