Finale kalan filmler

Diyarbakır Kısa Film Festivalinde finale kalan filmler belirlendi

Haberler 26.04.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ksa Film Festivali finale kalan 20 film belirlendi.

Diyarbakr Kültür Sanat ve Sinema Dernei tarafndan 1-4 Haziran 2021 tarihinde düzenlenecek olan 1. Diyarbakr Ksa Film Festivalinde finale kalan 20 film belirlendi. Festivalin direktörlüünü üstlenen Dernek Bakan genç yönetmen Serhat Gönen, festivale belgesel ve kurmaca kategorilerinde toplam 2 bin 25 bavuru yapldn söyledi. 1-4 Haziran tarihinde Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde yaplacak festivalde 10u uluslararas olmak üzere 30 filmin gösteriminin yaplacan ve toplamda 14 dalda ödül verileceini ifade eden Gönen, Festivale gösterilen youn ilgi nedeniyle yönetmen arkadalarma çok teekkür ediyorum. Her biri kendi alannda çok güzel filmlerdi. Ön jürimiz tarafndan finale kalan arkadalarma baarlar diliyorum dedi.

REKOR SAYIDA BAVURU YAPILDI

Diyarbakr Kültür Sanat ve Sinema Derneinin geçen yl ubat aynda start verdii organizasyon için bavurular mart aynda balad. Haziran aynda gerçekletirilmesi planlanan festival, pandemi nedeniyle ertelenirken, ancak online devam edilen bavurularda çok sayda bavuru alnd. Bavurularn bin 266s uluslararas gösterim, 587si kurmaca, 172 belgesel kategorisinden oldu. Etkinlikte, 30 filmin gösteriminin yaplaca, 14 kategoride ödül verilecei belirtildi. 1-4 Haziran 2021 tarihinde gerçekleecek olan festival kapsamnda Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 10u uluslararas olmak üzere 30 filmin gösterimi yaplacak. Festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi sanat yönetmeni olmak üzere toplamda 14 dalda ödül verilecek.

FNALE KALAN FLMLER

Belgesel ve kurmaca film dalnda ön jüri üyeliini Doç. Dr. Zehra Yiit, Zehra Karada, Hayri çölaan, Asl Bankolu, Berfin Demirat ve Kaan Ylmazn yapt deerlendirmede ulusal ksa film belgesel finalistleri, Arjin Civan ahin - Uzaklarda, Batuhan Kurt - Kurbaa Avclar, Bekir Ata ve Adnan Yaar - Bover Diyarbakr, Fatih Ertekin - Yaylac, Haydar Demirta - Ayak zi, Turgay Kural - Ada, Osman çakr - Acil çrak Aranyor, Tolunay Tekmek - Pembe Kimlik, Uur Ersöz ve Ouzhan Yldz - Uçan Adam, Volkan Güney Eker - Braktn Yerden filmi oldu.

Ulusal ksa film kurmaca finalistleri ise Gökalp Gönen - Avarya, Hatice Akn - App, Kasm Ördek - Yamur Olup ehre Düüyorum, Murat çetinkaya - Sonsuz, Mehmet Parmaksz - Hepsi, Ylmaz Özdil - Ar Yük, Necdet Yiit - Karanlk, Ömer Ferhat Özmen - Kargann Anan Gagas, Ramazan Klç - Servis, Yusuf Akbal - Kabak filmi oldu.

Ana Sayfaya Git