Finans kaynağına nefes kestirttiler!

Narko-terör operasyonları kapsamında, örgütün finans kaynağının nefesi kesildi. İki yıl içerisinde, 26 milyar lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi.

Haberler 15.10.2017 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kocaköy ilçesi krsalnda jandarmann düzenledii narko-terör operasyonu nefes kesti. Kameralarn saniye saniye yansyan operasyonda, daha önceden belirlenen adreslere nokta basknlar düzenlendi. Operasyonda, kilitli kaplar koçbayla krlp gizli bölmeler yklrken, yüklü miktarda uyuturucu ele geçirildi ve aranan ahs kskvrak yakaland. Kentte, 2016dan bu yana art arda baarl operasyonlar gerçekletiren jandarma, PKKnn finans kaynana büyük darbe vurarak, 25 milyar 877 milyon 853 bin 900 TL deerinde uyuturucu ele geçirdi.

Pe pee baarl operasyonlar

Diyarbakrda, PKKnn finans kayna uyuturucuya yönelik 2016dan bu yana bata kuzey ilçeleri Lice, Kulp, Kocaköy, Hani ve Hazroda pe pee operasyonlar düzenleyen jandarma, baarl bir operasyona daha imza att. Yaplan istihbari çalmalar neticesinde, Kocaköy ilçesine bal Boyunlu köyü ile Gözeba köyü Eldemez mezrasndaki iki ayr adreste uyuturucu bulunduu bilgisine ulaan jandarma, operasyonun dümesine bast. lçe Jandarma Komutanl, Jandarma Komando Özel Harekat, Jandarma Komando ve OY Timi ile KOM ube Müdürlüü ekipleri, operasyon için sabah saatlerinde Kocaköy lçe Jandarma Komutanlnda topland. Ekipler, operasyona çkmadan önce, bölgede mayn ve el yapm patlayc arama çalmas yaplp, operasyon düzenlenecek bölgelerin çevresinde geni güvenlik önlemleri alnd. Ardndan operasyona katlan ekiplere harita üzerinde bilgi verildikten sonra harekete geçildi.

Altn tepki verdi, 987 kilo 800 gram esrar ele geçirildi

Araçlarla lçe Jandarma Komutanlndan çkan ekipler ilk operasyonun yaplaca Boyunlu köyüne intikal etti. Uyuturucu madde bulunduu bilgisi alnan iki katl binann çevresinde geni güvenlik önlemleri alnp, çeitli noktalara askerler yerletirildi. Köy muhtarndan binann kullanlp, kullanlmadna ilikin bilgi alan jandarma, binann kapsn çald. çeriden yant gelmeyince kapnn kilidi koçbayla krld. Ardndan önce timler içeriye girip incelemelerde bulundu, daha sonra ise narkotik köpei Altn ile binada arama yapld. Altnn tepki verdii binann ahr olarak kullanlan bölümünde jelikan bidon ve çuvallar içerisinde 861 kilo 700 gram kubar, 126 kilo 100 gram toz olmak üzere 987 kilo 800 gram esrar ele geçirildi.

Aranan ahs kskvrak yakaland

kinci operasyon ise Gözeba köyü Eldemez mezrasndaki yine iki katl bir binaya yapld. Araçlarla mezraya intikal eden ekipler, binann çevresini sard. Alt ve üst katlarnn ayr girileri bulunan binann kaplar çalnd. çeriden yant gelmedi. Bunun üzerine önce binann bodrumunun kaps koçbayla krld. çeriye giren ekipler, yaptklar titiz çalma sonucu, gizli bölmelerin olduunu fark etti. Bölmeler yklp, incelemelerde bulunuldu. Daha sonra ise hem narkotik köpei Altn hem de bomba arama köpei Alaz ile arama yapld. Alazn tepki verdii yerde yaplan aramada, bir adet Kalenikof tüfei, 2 adet arjör, 213 adet 7,62 milimetre fiek ve bir adet keskin nianc dürbünü bulundu. Jandarma ekipleri bunun üzerine binann üst katna yöneldi. Kap bir kez daha çalnd ancak yine yant alnamad. Bunun üzerine koçba getirilerek, kap açlmaya çalld. Bu srada, içeriden seslenen ve 3 ayr Uyuturucu madde imal ve ticaret suçundan aranan Ramazan D. adl ahs kapnn krlmamasn istedi. Kapy açamadn belirten ahsn, mutfak penceresinden çkmas istendi. ahs, pencereden çkarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kenevir tarlas imha edildi

Mezrada yaplan incelemelerde bir bahçe içerisinde kenevir tarlas da tespit edildi. Yaplan incelemede tarlada bin 256 kök kenevir bulunduu belirlenirken, kenevirler numunelerin alnmasnn ardndan yaklarak imha edildi. Operasyon kapsamnda Diyadin B. ve Bayram D. adl ahslarn yakalanmas için çalmalarn sürdüü de örenildi.

Terörün finans kaynana büyük darbe

Öte yandan, jandarma son iki yl içerisinde PKKnn finans kayna uyuturucuya büyük darbe vurdu. Kentte, 2016 ylnda yaplan çalmalarda 25 ton 227 kilogram toz esrar, 39 ton 426 kilogram kubar esrar ve 72 milyon 647 bin 778 kök kenevir, 1 Ocak-13 Ekim tarihleri arasnda ise 55 ton 865 kilogram toz esrar, 21 ton 697 kilogram kubar esrar ve 7 milyon 553 bin 35 kök kenevir ele geçirildi. 2016dan bu yana ele geçirilen esrar ve kenevirlerin piyasa deerinin yaklak 25 milyar 887 milyon 853 bin 900 TL olduu da örenildi. Zehir bataklnn kurutulmasna yönelik çalmalarn kararllkla devam edecei de bildirildi.

Ana Sayfaya Git