Fındık işçilerine dost eli

Diyarbakır’dan Giresun’a fındık toplamaya giden mevsimlik tarım işçilerine dost eli uzandı. Daha önce Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Çınar Kaymakamı olarak görev yapan Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, fındık işçilerini ziyaret ederek, “Sizlerin yanındayız” dedi.

Haberler 09.08.2021 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann en kaliteli fndnn yetitii Giresunda fndk hasadna baland. Bata Diyarbakr olmak üzere çeitli Güneydou illerinden Giresuna giden fndk içilerine Valilik tarafndan barnma, hijyen seti ve gda malzemesi destei salanrken, çalma ya dnda olan çocuklara ise eitim seti ve oyuncak verildi.

Mevsimlik Tarm çileri Geçici Konaklama Alannda Giresun Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven bakanlndaki heyet tarafndan fndk içilerine ziyarette bulunuldu. Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven ve daire amirleri, fndk içileri ve aileleri ile tek tek görütü. çilerle sohbet eden Tanrseven, limize ho geldiniz. Giresun Valiliince fndk hasad ile ilgili gerekli düzenlemeler yapld. Sayn Valimiz Enver Ünlü de konuyu hassasiyet ile takip ediyor. Devletimiz, her zaman üreticimizin, çiftçimizin ve siz tarm içilerimizin yanndadr dedi.

ALELERE HJYEN KT, çOCUKLARA ETM SET VE OYUNCAK

Giresun Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven ve ziyarete katlan kurum yetkililerince geçici konaklama merkezindeki her aileye hijyen paketi ve kumanya datlrken, çocuklara oyuncak ve eitim seti verildi. Ziyarette, Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven ve daire amirleri tarafndan fndk içilerine Giresun Valiliince hazrlanan paket akam yemekleri datld.

OKUMA YAZMA BLMEYENLERE KURS

Giresun Valiliince okuma yazma bilmeyen mevsimlik tarm içileri konaklama merkezinde kurs verilmeye baland. Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven ve l Milli Eitim Müdürü Erturul Tosunolu, okuma yazma eitimi alan yetikin bir bayan ile sohbet ederek okuma azminden dolay kendisini tebrik ettiler.

Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven, fndk hasad ile gerekli düzenlemelerin yaplarak alnan tedbirlerin hayata geçirildiini belirtti. Giresuna her yl fndk hasad için Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Adyaman, Batman ve rnak bata olmak üzere Dou ve Güneydou illerinden binlerce tarm içisinin geldiini kaydeden Tanrseven unlar söyledi:

EMEE SAYGI

Aylardan bu yana Bakanlklarmzn genelgeleri ve Valimiz Sayn Enver Ünlünün talimatlar dorultusunda fndk hasad ile ilgili çalmalar yürütüyoruz. Sayn Valimiz de konuyu yakndan takip ediyor. Giresun Valilii olarak amacmz, hem pandemi sürecinde fndk toplayacak tarm içilerimizin ve ailelerinin saln korumak hem de milli servet olan fndn ziyan olmadan zamannda toplanmasn salamaktr.

Tanrseven, Valilikteki komisyon tarafndan belirlenen günlük içi ücretinden düük yevmiye ile fndk hasadnda içi çaltrlmasna izin verilmeyeceini, çalan her vatandan emeine sayg duyduklarn, bu nedenle fndk sezonunda uygulanacak asgari ücreti komisyon marifetiyle belirleyerek tüm taraflara ilettiklerini belirtti.

FINDIK çLERNDEN TEEKKÜR

Diyarbakrdan gelen Mevsimlik tarm içileri, Vali Yardmcs Tanrseven ve daire amirlerini yanlarnda görmekten mutlu olduklarn belirterek gösterilen yakn ilgi ve destekten dolay Giresun Valiliine teekkür ettiler. Diyarbakr merkez ve Terkan bölgesinden gelen içiler, Tanrsevene Bu ziyaretiniz bize güç katt. Allah raz olsun dediler.

çOCUK çL YERNE ETM VE GEZ PROGRAMI

Giresun Valiliince 16 yan altndaki çocuklarn fndk hasadnda çaltrlmas yasaklanrken, çocuk içi çaltranlar hakknda gerekli yasal ilemlerin yaplacak.

çocuklara Milli Eitim Müdürlüünce resim, müzik eitimleri verilecek. Bata kadnlar olmak üzere okuma yazma bilmeyen yetikinlere çalma saatleri dnda okuma yazma kursu verilecek. Fndk çileri Toplama Alannda bulunan çocuklara, Giresun Kalesi ve Müze gibi tarihi ve turistik meknlara geziler düzenlenecek.

ZYARETE KATILANLAR

Giresun Mevsimlik Tarm çileri Geçici Konaklama Merkezine yaplan ziyarette, Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven, l Özel daresi Genel Sekreter Vekili brahim Karaca, l Milli Eitim Müdürü Erturul Tosunolu, l Tarm Orman Müdürü Dr. Muhammet Angun, l Emniyet Müdür Yardmcs Özgür Nevruz, l Salk Müdür Vekili Dr. Tuncer Öztürk, çalma ve Kurumu l Müdürü Mustafa Sar, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürlüü yetkilileri yer ald.

DYARBAKIRDA 4 YIL GÖREV YAPTI

Bata Diyarbakr olmak üzere Güneydoudan giden tarm içilerini ziyaret eden Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven, Diyarbakrda 4 yl görev yapt. Tanrseven, çnar Kaymakamlnn yan sra vekleten Vali Yardmcs ve Bismil Kaymakam olarak hizmet etti. Tanrseven bir dönem Diyarbakrspor Onursal Bakan olarak köklü kulübü de yöneten isim oldu.

Giresun Valisi Enver Ünlü de daha önce Ergani Kaymakam olarak görev yapmt.

Ana Sayfaya Git