Fırıncıların Ramazan mesaisi bereketli geçiyor

Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyacını karşılamak için yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, 300 dereceyi bulan sıcaklığının önünde oruçlarını tutuyor.

Haberler 05.04.2022 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan aynda oldukça youn bir mesai harcayan Diyarbakrdaki frnclar, yaklak 300 derecelik scan önünde oruçlu olmalarna ramen iftar sofralarnda halka scak ekmek yetitirmek için gün boyu youn bir ekilde çabalyor.

300 dereceyi bulan frn scandan olumsuz etkilendiklerini ancak buna ramen namazlarn klmaya ve oruçlarn tutmaya devam ettiklerini belirten kentteki frnclar, özellikle Ramazan aynda zorlu bir imtihandan geçtiklerini söyledi.

FIRINCILAR ALLAHIN YARDIMI OLMADAN 14-15 SAAT Aç-SUSUZ KALAMAZ

1985 ylndan beridir frnclk yaptklarn söyleyen ahin Kartal, 14-15 yl boyunca çraklk, ustalk ve ba ustalk yaptm. Ramazan ayndayz, bereketli bir aydr. Zordur ama kazancmz elde ediyoruz. Oruçlu olmamz zordur ama Allah rzkmz burada gönderiyor. 300 derece scaklnn altnda namazmzdan ve orucumuzdan eksik kalmyoruz. ster frnclar ister inaatçlar olsun Allahn yardm olmadan hiçbir insan 14-15 saat aç-susuz kalamaz. eklinde konutu.

ORUç TUTMAYAN KARDELERME TAVSYEM ORUCU HMAL ETMESNLER

Yaklak 35 senedir frnclk yaptn belirten Mehmet Kurt, Allah, ayet-i kerimede oruç sizden öncekilere farz klnd gibi size de farz klnd. diye buyurur. Bu sebeple zor artlar altnda da olsak da oruç tutma imkanna sahibiz Elhamdülillah. imiz hem ardr hem de streslidir. Scakln altnda oruç tutmak yüce Allahn bize verdii güçtür. 35 senedir frnclk yapyorum. artlarmz zor olsa bile oruç tutmayan kardelerime tavsiyem orucu ihmal etmesinler. çünkü Allah bu bedeni yaratmsa, kaldrabilecek kapasiteye de sahiptir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git