Fırında çalışıp, KPSS'ye hazır

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, üniversiteden geçen yıl mezun olan orman endüstri mühendisi Bülent Kızılelma (23) ile inşaat teknikeri Namık Ercan (24), iş bulamayınca Çukur Mahallesi'ndeki fırında çalışmaya başladı.

Haberler 02.10.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Personel Seçme Snavna (KPSS) hazrlandn belirten gençler, devlet kurumunda çalabilmek için yüksek puan almay hedefliyor.

stanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendislii Bölümünü geçen yl bitiren Bülent Kzlelma ile Krehir Ahi Evran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan inaat teknikeri olarak mezun olan Namk Ercan, uzun süre i aramasna ramen bulamad. Bir an önce para kazanmak isteyen Kzlelma ve Ercan, memleketleri Diyarbakr çermikteki çukur Mahallesinde bulunan frnda ie balad. Gençler, frnda çalrken bir yandan da KPSSye hazrlanyor.

ALE BÜTçEMZE KATKIDA BULUNUYORUM

Orman endüstri mühendisi olmasna ramen i bulamad için frnda çalmak zorunda kaldn belirten Bülent Kzlelma, 6 kardeiz. Üniversiteyi de bitirdik, mühendis de oldum; ama devlet kurumlarnda i bulamadm gibi özel sektörde de i bulamadm. lçemiz de küçük bir yer, i olanaklar da çok kstl. Bu yata babamdan harçlk istemeye utanyorum. Ben de çocukluumda yaptm frncla devam etmek zorunda kaldm. En azndan harçlm çkarrm, aile bütçemize de katkda bulunmu olurum. KPSSye çalyorum artk gelecek sene bakacaz. nallah bir devlet kurumuna yerleecek puan alabilirim dedi.

LçEDE ALTERNATF KOLLARI YOK

naat teknikeri olarak mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde okumaya balayan Namk Avc ise 3 kardei ve ailesiyle birlikte yaadklarn dile getirerek, naat teknikeriyim, i bulamadm. imdi Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü de okuyorum. 2nci snfa geçtim. bulamadm için ben de çocukluumda yaptm frncla geri döndüm. lçemizde zaten alternatif i kollar yok. Mecburen bu ie baladm. Ailemin geçimine yardmc olmak için çalmak zorundaydm. KPSSye de hazrlanyorum ayn zamanda. Herhangi bir devlet kurumuna girmek için çok iyi bir puan almak istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git