Fırsatçılara aman dikkat!

Her gün yeni bir haksız kazanç sağlama yolu deneyenler, şimdi de ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının ardından ortaya çıkıyor.

Haberler 15.02.2020 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Avukat Mehmet Durakolu, ölümlü ya da yaralamal trafik kazalarnn ardndan olay yeri ve hastane koridorlarnda ortaya çkp, madurlar en zor anlarnda alacaklar tazminat adlarna tahsil etme vaadiyle kandrarak, haksz kazanç elde eden kaza simsarlarna kar hukuk mücadelesi balattklarn söyledi.

AMELYATHANE ÖNLERNDE KAZAZEDELERDEN YETK ALIYORLAR

stanbul Barosu Bakan Avukat Mehmet Durakolu, hasar danmanlk irketleri ad altnda faaliyet yürüten kiilerin, son birkaç yl içinde saylarnn arttn ve hukuki mücadele balatmak zorunda kaldklarn ifade etti. Durakolu öyle konutu:

Trafik kazalarnda bazen kaza mahallerinde, bazen özellikle cismani zararlarn doduu zamanlarda ameliyathane önleri hastane içlerinde insanlarn yaknlaryla pazarlklar yaparak, sigorta alacaklar üzerinde temlik (bir hakkn baka bir kimseye geçirilmesi) alarak, ilemler gerçekletiriyor. Temlik alnan miktarlar, aslnda can ya da yaknnn canyla uramakta olan insanlar için bilmedikleri, yeni domu bir alacak gibi açkland için, uygunsuz mecbur edilen koullarda kendileriyle anlama ortam salanyor. Türkiyedeki tüm barolar olarak bunlarla mücadele bayra açtk. Hem faaliyetlerini sonlandrmalar için davalar açyor, ikayet ediyoruz, aldmz kararlar da var. Hem de yurttalar bilinçli klabilmek açsndan, Aralk ayndan itibaren stanbulun dört bir yann billboardlarla doldurarak, neyle kar karya olduklarn göstermek istedik. Ahlaki temeldeki bozukluu ifade eden böyle bir çabann kendileri için ne ifade ettiini bilmeleri gerekiyordu.

K BLGLERN HASTANE YA DA ACENTELERDEN HUKUK DII ALIYORLAR

Kazazede bilgilerinin trafik kaytlarndan, hastanelerden ya da acentelerden hukuk d yollarla alndn belirten Bakan Durakolu Bu bilgilerle annda harekete geçiyorlar. Aslnda avukatlara ait yetkileri, sanki avukatm gibi, bazen kendilerini de avukat diye tantarak kullanabiliyorlar. Yasaya aykr biz de bununla mücadele ediyoruz dedi. Bu kiilerin yüzde 99unun avukat olmadn ifade eden Durakolu Zarara urayan kandrmak, aldatmak suretiyle yaplan bir eylemden bahsediyoruz. çok büyük oranda olay mahkemeye ulamadan çözülmesi amaçland için böyle yaplyor. Bu alanda uzman konumunda bulunan insanlar, sigortadan nasl tazminat alabileceini hesaplayabiliyor. Alaca tazminat 100 birim ise, hemen harekete geçerek hastane koridorundaki yaknna 50 birim teklif ediyor. Orada herhangi bir ekilde alacnn varlndan bile haberdar olmayan yaknyla anlama yapabiliyor. 50 birimi kendisine (kazazede veya yakn) ödeyerek, haksz kazanc elde etmi oluyor diye konutu.

NSANLAR BLMEL K ALACAKLARI TAZMNAT TEKLF EDLENDEN çOK DAHA FAZLA

Durakolu, insanlarn bu durumlarda kendilerine teklif edilenden çok daha fazla tazminat elde edeceini bilmesi gerektiini belirterek, Orada teklif edilen asl alacan yarsdr. Sakin bir ekilde hukuki süreci iletmeleri gerekiyor. in içinde çok ciddi para var, bu parann legal zemin içinde elde edilmesi gereken düzeyden koparlmas söz konusu. Bu irketler için kandrmaya aldatmaya dönük bir ey olduu için geliiyor. Bu mücadelenin yurttalar düzeyinde olmas gerekiyor dedi.

HASTANE çALIANLARI KAZAZEDE LSTELERN GÖNDERMEK STED

Tekcan Hukuk Bürosu yetkilisi avukat Melda Merve de hastane çalanlar ya da sigorta irketleri çalanlarnn kendilerini arayp, ellerinde kaza geçiren kiilerin telefon ve adres bilgilerinin bulunduunu söylediklerini kaydetti. Avukat Merve, Hukuka aykr, Kiisel Verileri Koruma Kanunu ihlalleri var. Bu duruma sigorta acenteleri de ihmali davranlaryla neden oluyor. çok farkl bilgilerle aranyorlar. Avukat, hukuk bürosu, sigorta acentesi, hasar tespiti yapan bir firma olduunu söylüyorlar. Arayan kii avukat olduunu beyan ediyorsa bilgilerini alp, barodan teyit edilebilir. Bu kii avukat ise stanbul Barosuna ikayet ederek, takibini de salamalar mümkün. Ayrca Kiisel Verileri Koruma Kuruluna bavuru yapabilirler. Kurulun bu konuda ciddi ve sk denetimleri var dedi.

SAYISIZ KEZ ARADILAR, TACZ ETTLER

Kaza simsarlar tarafndan taciz edilen kazazede Batuhan Ylmaz, unlar anlatt:

Üç hafta önce, trafikte seyir halindeyken arkadan bir araç vurdu. Aracmla birlikte ileri doru sürüklendim ve belimde zedelenme oldu. Hastaneden çktktan sonra iki gün geçmedi aramaya baladlar. smimle hitap ediyorlar, tazminat hakknz var, biz takip edelim gibi eylerle benden vekaletname istediler. Bana mantkl gelmedi, ahsi bilgilerimin telefon numarama nasl ulatklarn da bilmiyorum. Hastane ya da acentadan aldklarn tahmin ediyorum. stemediimi ifade ettiimde kapatyor ama, biri bitiyor dieri aryor. Her arayan farkl bir rakam telaffuz ediyor. Size u dara para verelim dosyanz bize verin dediler. Daha sonra bir hukuk bürosuna gittim, güvendiim avukatm beni doru yönlendirdi. Yaplan eyin hukuka aykr olduu konusunda beni bilgilendirdi. Taciz aamasna gelen bu durumun beni çok rahatsz ettiini avukatm araclyla gerekli ilemleri balatacamz konutuk. Herkese tavsiyem kendisini telefon acente olarak tantan insanlara itibar etmesinler. Güvendikleri avukatlar araclyla ilemlerini yürütsünler.

Ana Sayfaya Git