Fiziki mesafeyle barış sağlandı!

4 ay önce bir kişinin ölümüyle başlayan Akın ve Azarkan aileleri arasındaki husumet, sosyal mesafe kurallarına uyup maske takılarak, barışla sonlandırıldı.

Haberler 08.05.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde aralarnda husumet bulunan iki aile, müftü ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile bart. Bar törenine katlan taraflar, korona virüs tedbirleri kapsamnda sosyal mesafeyi korurken, maske takmay da ihmal etmedi.

HUSUMETL K ALE BARITIRILDI

Silvanda Akn ve Azarkan ailelerinin gençleri arasnda 4 ay önce çkan kavgada Azarkan ailesinden bir kii hayatn kaybetti. Akn ve Azarkan aileleri arasnda balayan husumet, Silvan Müftüsü lhan Günay, kanat önderi Metin Klçaslan, Nusret Uyan ile Salih Gülün giriimleri sonucu bar ile sonuçland. çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve daha sonra dünyaya yaylan korona virüs nedeniyle Türkiyede alnan tedbirler kapsamnda bar törenine katlan vatandalar, sosyal mesafeyi korurken, maske takmay ihmal etmedi.

SOSYAL MESAFE VE MASKEL

Her iki aileyi kutlayan kanaat önderlerinden Metin Klçaslan, olayn büyümesini önlemek için her iki taraftan da ricada bulunduklarn söyledi. Klçaslan, Bölgemizde bu durumlar olmutur ve olmaya da devam etmektedir. Bu hadiseler olduktan sonra bize sorumluluk düüyor. Komumuz, köylümüz, dostlarmzn bana bir olay geldiinde herkes yerinde müdahale etmelidir ki, olayn büyümesini önleyebilelim. nsanlar bazen istemese de bir birini krabiliyor.

KURAN-I KERMN ALTINDAN GEçTLER

Özellikle Azarkan ve Akn ailelerinden Allah raz olsun, Allah hayrnz kabul etsin. Bu 3-4 aylk süre içerisinde sabr gösterip saduyulu davranmlardr. Daha büyük bir olay olmamas için büyük bir çaba göstermilerdir. Araclarn hatrn tutan ve sakin davran her iki aileye de Allah raz olsun. nallah bu bar bizim bölgemizdeki dier husumetli ailelerinde barna vesile olur dedi.

Dualarn okunmasnn ve konumalarn ardndan, her iki aileye mensup kiiler korona virüsü tedbirleri kapsamnda kucaklamayarak Kuran- Kerimin altnda geçti. Daha sonra misafirlere hurma ikram edildi.

Ana Sayfaya Git