Fobisini yendi sevgi kazandı

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastanesinde görevli Ortodonti Uzmanı Dr. Gülay Berber, çocukluğundan beri devam eden hayvan fobisini bir arkadaşının evine kedi almasıyla yendi. Dr. Berber, şimdilerde her sabah önce kedilere mama, sonra hastalara şifa dağıtıyor.

Haberler 08.06.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Az ve Di Hastanesinde görevli Ortodonti Uzman Dr. Gülay Berber, çocukluundan beri devam eden hayvan fobisini bir arkadann evine kedi almasyla yendi. Dr. Berber, imdilerde her sabah önce kedilere mama, sonra hastalara ifa datyor.

Ortodonti Uzman Dr. Gülay Berber, uzun süre hayvan fobisiyle yaad. Dr. Berberin çok sevdii bir arkada evine kedi almaya karar verince Berber, arkadann evine gitmeme karar ald. Daha sonra arkadana verdii deer ar basnca, arkadan evinin yolunu tuttu. Dr. Berber, bu süre zarfndan hayvan fobisini yenmeye balad. 2018 ylndan beri görev yapt hastane çevresinde her sabah kedilere mama veren Dr. Berber, daha sonra klinie çkp gerekli hijyeni saladktan sonra hastalarna youn ilgi göstererek muayeneye balyor.

Küçüklükten beri gördüü bütün hayvanlardan kaçtn aktaran Dr. Gülay Berber, kelebek dahil olmak üzere her türlü hayvandan kaçtn söyledi.

Dr. Berber, Sonra 2018 ylnda çok sevdiim bir arkadam evine kedi alacan söyledi. Ben de artk ona gitmeyeceimi söyledim. Daha sonra arkadam sevdiim için evine gidip gelmeye baladmda o kediyle arkada olduk. Onun nezdinde sadece kedileri deil, bütün hayvanlar çok seviyorum. Hatta onlar gördüüm yerde sevmek için ben kovalyorum. 2017 ylnda bu hastaneye baladm. 2018 ylndan beri de kedileri beslemeye baladm. Asl kedim 2018de doan kedim. Onunla beslemeye baladm. Annesi, o ve bir kardei daha vard. Annesi ikinci doumdan sonra yavrular brakp gitti. Biz bu ve iki kardeiyle ba baa kaldk. ki kardei sahiplendirdim. Birini hastanemizin çalanna, dierini bir hastamzn çocuuna sahiplendirdik. Daha sonra mamay görüp gelen kediler oldu. u anda 3 yavrum var. 5 tane de büyük kedim var. Sadece hastanede. Onlar çaryorum. Hepsi sesimi duyar duymaz kouturuyorlar. çevremde toplanyorlar. Onlar besliyorum dedi.

Önce kedilere, sonra hastalarma bakyorum

Hayvanlara bakmasnn kendisi için meditasyon gibi olduunu ifade eden Berber, Sonra yukar çkp hastalarma bakyorum. Arabamn arkasnda sürekli mama var. Sitemde de 5 kedi var. Onlar da besliyorum. Akam benim gidi saatimi biliyorlar, toplanmaya balyorlar. Onun dnda arabamda sürekli mama olduu için gördüüm yerde durup döküyorum. Önce bir kaçyorlar. Sonra koa koa gelip yiyorlar. Ben de çok mutlu oluyorum. Bu arada mamalar çok pahal. Daha 5-6 ay önce en fazla 6 liraya aldm konserve mamalar u anda en ucuz market 21,5-22 liraya alyorum. Bu da beni biraz sarsmaya balad. Ama onlara kyamyorum. Ne olursa olsun gücüm yettiince almaya devam edeceim. nsanlar da lütfen lütfen lütfen, herkes kapsnn önündeki bir hayvan beslerse açlk diye bir ey kalmaz. çünkü biz onlarn yaama alanlarn igal ettik. O yüzden u anda açlar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git