Forum Diyarbakır’da Sabırsızlık zamanı!

Forum AVM’de "Sabırsızlık Zamanı" filminin galası yapıldı

Haberler 21.11.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydoğunun ve Diyarbakırın en büyük alışveriş merkezi olan Forum AVM, Sabırsızlık Zamanı filminin galasına ev sahipliği yaptı.

GALA FORM AVMDE YAPILDI

Yaklaşık 3 yıl önce Diyarbakırda çekimleri yapılan ve Yönetmen Aydın Orakın Sabırsızlık Zamanı filmi Diyarbakır Forum AVMde düzenlenen gala ile birlikte vizyona girdi. Dünya prömiyerini Varşova Film Festivalinde, Türkiye Prömiyerini Boğaziçi Film Festivalinde yapan, Aydın Orakın yönetmeni olduğu Sabırsızlık Zamanı filminin galasına oyuncular, Pelin Batu, Ali Seçkiner Alıcı, Feride çetin, İştar Gökseven, Rıza Sönmezin de aralarında olduğu film ekibinin katıldığı galaya çok sayıda davetli katıldı. Yönetmen ve oyuncuların yaptıkları kısa açıklamalar sonrası oyuncular ve davetliler Forum AVM^deki sinemada hep birlikte filmi izledi.

YOKSULLUĞU ANLATIYOR

Filmin yönetmeni Aydın Orak, Surun arka sokaklarında, yoksul bir mahallede çektik. İki yoksul çocuk varlıklı bir sitenin havuzuna girmeye çalışıyorlar. Film onun üzerine, yani bütün mücadele böyle. Yani bir zengin yoksul çatışmasını, onun üzerinde görüyoruz. Filmimiz Varşova Film Festivalinde, Polonyada dünya prömiyerini yaptı. Sonra İskoçyada, Bulgaristanda, İspanyada festivallerde yarıştı. Türkiyede Adana Film Festivalinde, İstanbul ve Ankarada film festivallerinde de yarıştı. Birkaç yerde ödüller aldı. Adana Film Festivali, Work in Progress gibi yerlerde ödüller aldı. Şimdi de vizyona girdi. Türkiyede bütün sinemalarda şu an. Diyarbakırda sıcak bir hikaye, kara komedi bir hikaye izleyecek seyirci. Gelirlerse güzel bir vakit geçireceklerine inanıyorum. Umarım seyirci de karşılığını bulur. Özellikle Diyarbakır isleyicilerini sinemalara bekliyoruz dedi.

İZLERKEN HEYECANLANDIRIYOR

Filmin başrol oyuncular Mirza ve Mirhat Zarg isimli ikiz kardeşler de çekimler esnasında setlerdeki tekrarlamaların kendilerini yorduğunu, ancak şimdi filmde kendilerini izlerken heyecanlandıklarını ve gururlandıklarını söyledi.
Filmin yapımcılarından Feyzi Baran ise Filmin senaryosu bize geldiğinde beğendik ve değerlendirdik. Diyarbakırda çekilmiş olması bizi oldukça mutlu etti. Bugüne kadar çok sayıda filmin Diyarbakırda çekilmesi konusunda önayak olduk. Sabırsızlık zamanı filminin de bu şekilde Diyarbakırda çekilmesi ve uluslararası mecralarda boy göstermesi bizim için mutluluk verici bir durum diye konuştu.

Ana Sayfaya Git