Fransa'yı lanetledi

Fransa'da İslam ile Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüşmesi Diyarbakır'da tepki gördü, Cumhurbaşkanı Macron ise lanetlendi.

Haberler 24.10.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun slam kart uygulamalar ve ötekiletirici dayatmalarna tepki gösteren HÜDA PAR, Diyarbakr Ulu Camii önünde basn açklamas yapt. Macronun slama kar olan kin ve nefretini, yapt açklama ve uygulamalarla aleni bir ekilde savaa dönütürdüünü belirten HÜDA PAR, Fransann slam dümanlnn yeni olmadn belirterek slam ülkelerinin harekete geçmesi gerektiini söyledi.

Diyarbakr merkez Sur ilçesi Tarihi Ulu Camii önünde Cuma namaz sonras yaplan basn açklamasnda Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü, ses cihazlarnn kurulumuna izin vermedi. Basn açklamasn HÜDA PAR GK Üyesi Faruk Dinç okudu.

Fransann slama kar dümanlk ve ötekiletirme furyasnn ban çektiini belirten Dinç, Söz konusu Müslümanlar ve slam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüen Fransa, kendi vatanda Müslümanlar haklarndan mahrum edebilmektedir. Fransann toy, cahil ve kaprisli Cumhurbakan Emmanuel Macron, açklama ve uygulamalaryla slama kar olan kin ve nefretini artk aleni bir savaa dönütürmütür. dedi.

FRANSA, CHARLE HEBDOLARI CESARETLENDRYOR

Fransann hem insanla hem de slama kar sicilinin bozuk olduunu hatrlatan Dinç, Son iki asrda bata Cezayir olmak üzere Afrikann birçok ülkesinde slam topraklarn igal ve talan etmi, yüzbinlerce Müslüman katlederek soykrm uygulamtr. Ayn ekilde önceden sömürgesi olan Benin, Burkina Faso, Gine, Fildii Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon gibi Afrika ülkeleri Fransaya hala sömürge vergisi ödeyen ülkelerdir. ifadelerini kulland.

Fransann Afrikada Müslümanlara kar uygulam olduu tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara kar uygulamaya çalmakta olduuna vurgu yapan Dinç, Her türlü misyonerlik ve ifsat faaliyetleriyle dinlerinden koparamad Müslümanlara terör ve arlkla mücadele ad altnda her türlü bask ve ayrmcl yapmakta, Charlie Hebdo gibi slam düman basn ve medyay himaye ederek onlar cesaretlendirmektedir. eklinde konutu.

MÜSLÜMANLAR HER TARAFTA DDETE URADI

2015 ylnda Pariste Charlie Hebdoya yaplan saldrlarn ardndan çkarlan OHAL ve ardndan yaplan ayrmc uygulamalara dikkati çeken Dinç, çkarlan Ayrmclkla Mücadele Kanunu ile 152 kafe, 15 mescit, 12 kültür merkezi ve 4 okul kapatld. Onlarca kii gözaltna alnd ve snr d edildi. Müslümanlar her tarafta ayrmc iddet ve tacizlere urad. diye belirtti.

Son zamanlarda slami yardm kurulularna yönelik yaplan hukuksuz gözaltlara da deinen Dinç, 14 Ekim tarihinde kanunlara uygun faaliyet yürüten slami yardm kuruluu Barakacityin Paristeki merkezine ve kurumun bakan dris Sihamedinin evine Fransz polisi afak vaktinde baskn yapt. Barakacitye yaplan basknda merkezin kaplar krld, güvenlik kameralar parçaland, mescit olarak kullanlan bölüm darmadan edildi. Evinde ve ailesinin gözü önünde gözaltna alnan Sihamediye, hanmna, 4 ve 9 yandaki kzlarna polis iddet uygulad. Oysa Barakacity sadece bir yardm kuruluudur. ifadelerini kulland.

Fransadaki bütün cami, lokal, okul ve kurumlar izin, her türlü kontrol ve ar denetimlere tabi tutulmakta olduunu hatrlatan Dinç, slama ve kutsal deerlerine her türlü hakaret ve dümanlk himaye görürken Filistini igal eden, soykrm uygulayan siyonist rejimi eletirmek ise antisemitizm diye yasaklanmtr. Bununla birlikte Fransa Bakan Macron, Fransa Müslüman adyla kendilerine göre bir Müslüman tipi oluturmaya çalmaktadr. çileri Bakan ise market raflarnda helal gda reyonunun bulunmasn hazmedemediini, Charlie Hebdonun rezil karikatürlerinin okullarda örencilere gösterileceini ve kitaplara girebileceini söylemektedir. eklinde konutu.

AVRUPA VE FRANSA, SLAMA KARI

Bütün bunlar slam ve Müslümanlara açlan topyekn bir sava olduunu belirten Dinç, Avrupa ülkelerinde Müslümanlara mal edilmeye çallan aibeli saldrlarn slam Batda yok etme projesinin bir parças olduunun altn çizdi.

Dinç son olarak unlar söyledi: Avrupa ve Fransa, slama kar açt bu sava kazanamayacaktr. Aziz slama kar mücadele etmeye çalanlar, dün olduu gibi bugün de kaybedenlerden olacaktr. zzet ve irade sahibi slam ülkeleri, Fransann bu slam dümanlna kar mutlaka harekete geçmeli, dünya genelinde Müslümanlarn hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizma mutlaka kurulmaldr. Bata Fransa olmak üzere Avrupada arta geçen slam dümanln lanetliyoruz. Avrupa slama gebedir. Bir gün mutlaka bu kutlu doum gerçekleecektir.

Partililer, Siirtte Abdulhakim Sancak çar Camisi, Elazda öretmenevi, Mardinde akir Nuholu Camisi, Bingölde Saat Kulesi önünde, rnak ve Batmanda parti il binasnda yaptklar basn açklamasyla, Macronun slam kart söylemlerine tepkilerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git