Fuar Renklendi

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle 4 yıl aradan sonra açılan "Diyarbakır 6. Kitap Fuarı"na kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Haberler 28.09.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve ngilizce kitaplarn yer ald fuar ilk 2 günde 20 bin 858 kii gezerken, 100 binin üstünde kitapseverin fuar ziyaret etmesi bekleniyor

Fuarda yer alan yaynevinin sat sorumlusu Erkan Akpnar Fuara gösterilen ilgiden memnunuz. Özellikle hafta sonu daha kalabalk olacan düünüyoruz. Tüm Diyarbakrllar fuara bekliyoruz

Örenci Merve Erkaslan Kitaba hasret kalmtk. Fuarda çok fazla yaynevi var. stediimiz kitab bulabiliyoruz

Diyarbakrda 4 yl aradan sonra açlan Diyarbakr 6. Kitap Fuarna kitapseverler ilgi gösteriyor.

TÜYAP Tüm Fuarclk Yapm A tarafndan Türkiye Yaynclar Birlii ibirliiyle Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Ticaret Borsas, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, Karacada Kalknma Ajans ve l Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle düzenlenen ve 25 Eylülde açlan Diyarbakr 6. Kitap Fuar sürüyor.

30 Eylüle kadar açk kalacak fuar ziyaret eden kitapseverler, stantlarda Türkçe, Kürtçe, Arapça, ngilizce bata olmak üzere çok sayda kitaba ulama imkan buluyor.

TÜYAP Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde açlan fuarda, 120 yaynevi yer alrken, 60 kültür etkinliinde 250 yazar okurlaryla buluacak.

Fuar ilk 2 günde 20 bin 858 kii gezerken, 100 binin üstünde kitapseverin fuar ziyaret etmesi bekleniyor.

- Yaynevleri memnun

Fuarda yer alan bir yaynevinin sat sorumlusu Erkan Akpnar, Diyarbakrda 4 yl aradan sonra yaplan fuara katldklar için memnun olduklarn söyledi.

Gösterilen ilgiden memnunuz. Özellikle hafta sonu daha kalabalk olacan düünüyoruz. Tüm Diyarbakrllar fuara bekliyoruz. diyen Akpnar, fuar ziyaret edenlerin istedikleri her türden kitaplara eriebileceklerini belirtti.

stanbuldan gelen bir yaynevinin kurucusu rfan Sanc da fuara ilginin arttn, bu ilgiden dolay mutlu olduklarn anlatarak, imza günleri etkinlerinin olacan, bu etkinliklerde daha fazla okurla buluacaklarn dile getirdi.

Sanc, Diyarbakrda açlan fuara geldikleri için memnun olduklarn aktard.

Kürtçe kitap sat yapan yaynevinin sahibi Davut Özalp ise fuara gösterilen ilginin güzel olduunu, hafta sonu daha youn olacaklarn dile getirdi.

imdiye kadar 3 fuara katldklarn bildiren Özalp, fuarn güzel geçtiini aktard.

Vatandalardan Emine Tek de fuar çok beendiini belirterek, Gerçekten güzel bir ilgi var. çok kalabalk. çok güzel kitaplar var. Ben de fuar gezdim. Anne olduum için annelie yönelik kitaplara bakyorum. dedi.

Dicle Üniversitesinde örenci Merve Erkaslan, kentte fuarn uzun zamandr yaplmadn, yeniden açlmasnn çok iyi olduunu kaydetti.

Erkaslan, Umarn bu ekilde devam eder. çünkü açlmamas büyük bir eksiklikti. Kitaba hasret kalmtk. Fuarda çok fazla yaynevi var. stediimiz kitab bulabiliyoruz. ifadelerini kulland.

- Korsana hayr stand

Öte yandan, l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürlüünce fuarda açlan Emee Sayg Korsana Hayr stand da ilgi çekiyor.

l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürü Mehmet Noyat, kitap fuarna katk salamak ve vatandalar bilinçlendirmek amacyla stant açtklarn anlatarak, öyle konutu:

Stantta özellikle okurlara sahte, bandrolsüz ve çoaltma kitap nedir ve bunlar almamalar yönünde bilgilendirme yapyoruz. Standa ilgi çok fazla. Özellikle örenciler youn ilgi gösteriyor. Ayrca, polislik meslei ile ilgili bilgi veriyoruz. Polis olmak isteyen gençleri bilgilendiriyoruz. Diyarbakrda kitap fuarnda ilk kez böyle bir çalma yaplyor.

Ana Sayfaya Git