Furkan, eğitimde kentin gururu oldu

Diyarbakır'da, emlakçılık yapan bir baba ile ev kadını annenin çocuğu olan 18 yaşındaki Furkan Kırsaçlı, 2 milyon 162 bin öğrencinin girdiği YGS sınavında 36'ıncı, yaklaşık 850 bin öğrencinin girdiği LYS sınavında ise Matametik-Fen türünde aldığı 549.129 puanla Türkiye 11'incisi olarak Diyarbakır'ın gururu oldu.

Haberler 15.07.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsaçl, elektrik ve elektronik üzerine eitim veren bir üniversiteye girmeyi düündüünü söyledi. Furkann Ortaokul ve Liseyi burslu okuduu Özel okulun Müdürü Lokman Yetiz, Diyarbakrda son yllarda yaanan ve eitimi olumsuz etkileyen olaylara ramen elde edilen baarnn önemli olduunu belirtti.

ÖSYM tarafndan yaplan LYS sonuçlar açklanrken, Diyarbakrl Furkan Krsaçl, saysal alannda yaklak 850 bin örencinin girdii snavda Matametik-Fen türünde ald 549.129 puan ile Türkiye 11incisi olarak Diyarbakrn gururu oldu. lkokulu devlet okulunda daha sonra ortaokul ve liseyi özel bir okulda burslu olarak okuyan emlakçlk yapan baba ile ev kadn annenin 6 çocuundan en büyüü olan Furkan Krsaçlnn baars ailesi, okulunu ve Diyarbakr gururlandrd.

TÜRKYEDEK BÜTÜN ÜNVERSTELERDE OKUYABLRM

Furkan Krsaçl, snavda ilk 100e girmeyi beklediini ancak 11inci olmay beklemediini ifade ederek, YGSden giri snavnda Türkiye 36ncs olmutum. Tercih için önümde ksa bir zaman var. Düüncemde elektrik elektronik mühendislii var, Tp da olabilir. Elde ettiim baaryla Türkiyedeki bütün üniversitelerde okuyabilirim. Özel üniversitelere de tam burslu girebiliyorum. Baarm 9uncu snftan sonra düzenli çalmama borçluyum. Düzenli çalmadan kastm her gün belirli bir saat çalma deil, her sene belirli bir saat çalp, eksik konu brakmamak lazm. Biz 6 kardeiz, annem ev hanm, babam emlakç. Evde kendime ait bir odam var. Derslerimi verimli çalmak için bu yl kendime ait bir oda ayarladm. Elde ettiim baardan dolay ailem çok mutlu oldu. Ailem her zaman yanmdayd. TEOG snavnda Galatasaray Lisesine gidebiliyordum. Ailemden ayrlmak istemediim için gitmedim. yi ki de kalmm dedi.

Arkadalarna da tavsiyelerde bulunan Krsaçl, Arkadalarmn düzenli çalmalarn tavsiye ediyorum. Hiç bir eksik konu brakmadan çalmalarn sürdürsünler. 11inci snftayken çalmalar daha da önemsemeleri gerekiyor. Hiç bir zaman özel bir dershaneye gitmedim. Sadece hafta sonlar okulun etütlerine katlyordum. Önemli olan kendi kendinle ba baa kalp, analizi yapmaktr. Nerelerde eksiin varsa o noktalara yöneleceksin. Snftaki arkadalar sürekli bana soru getirip, çözdürüyorlard. Bu durum da beni çok gelitirdi. Baarmdan emei olan bata aileme, öretmenlerime, arkadalarma, okul yönetimine, okul müdürüne teekkürlerimi iletiyorum diye konutu.

HEREYE RAMEN DYARBAKIRDA GÜZEL EYLER OLUYOR DEDRTK

Furkann 6 yldr burslu okuduu lisenin müdürü Lokman Yetiz ise, Diyarbakrn son yllarda yaad olaylar hatrlatarak, Bu tür olaylar örencilerin geleceini de engelleyen olaylardr. Biz buna müsaade etmedik. Ne olursa olsun bu okulda biz boykotlara yer vermedik. O kadar kötü günler yaadk ki, bunlara ramen örencilerimiz Türkiye genelinde önemli baarlar elde etti. Geçen yl hazrladmz afite, Diyarbakrda güzel eyler oluyor diye yazmtk. imdi güzel eyler yapmaya devam ediyoruz. Furkann okulda aslan fotorafnn altna Her eyin daha iyisi vardr, bu okul çok daha iyisini yapacaktr. Diyarbakr için bir gurur kayna oldu. Furkana üniversiteye gittiinde maddi ve manevi desteimiz devam edecektir dedi.

Furkan Krsaçlnn Rehber öretmeni Bahar Ok da, Furkan 4 yldr tandn, disiplinli, sistemli çalan bir örenci olduunu ifade ederek, Öz deerlerine bal bir örencimiz. Baarsnda bunlarn etkisinin olduunu düünüyorum. Bölgenin zorlu koullarna ramen okulunu aksatmad. Okulun ona özel koullar sunmas, destek olmas baarsna önemli bir katkdr. Furkann hangi üniversiteye gidecei konusunda ailesiyle birlikte karar vereceiz dedi.

Ana Sayfaya Git