Galericilerde 'sopalı' pazarlık dönemi

Diyarbakır’da korona virüs vaka sayısı hızla artmaya devam ederken, oto galeri esnafı da sosyal mesafe kuralına uymak için ilginç bir yönteme imza attı. Galericiler, araç almak için gelen müşterilerle sosyal mesafeyi korumak için sopa aracılığıyla pazarlık yapmaya başladı.

Haberler 15.06.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ESKS GB TAT ALAMIYORUZ, ALIMAMIZ LAZIM

10 yldr galericilik iiyle uraan eyhmuz çiftçiolu, araç satlarnda el ele tutuup pazarlk yapmadklarn, scaklk ve samimiyeti yakalayamadklarn söyledi. çiftçiolu, Sopay hem kendi salmz için hem de müterinin sal için mecburi bir ekilde uzattk. çünkü sosyal mesafeye uymadmz sürece hepimiz bu hastala yakalanacaz, biz de bu sopayla sosyal mesafeyi aramza kurduk. Eskisi gibi tat alamyoruz, çünkü el ele tututuumuz zaman o scakl, heyecan hissediyorduk, ticaretin en büyük zevki oradayd. imdi oda kalmad, eski kültürlerimizi yava yava yok ediyoruz. Yaklak on yldr bu ii yapyorum, ilk defa bu yl gibi kötü bir yl görüyoruz. Pandemi süresi bizi zarara uratt. Korona virüs sebebiyle sosyal mesafeden dolay yaklaamyorsun müteriye, nakit para alamyoruz o da bir sknt. Allah yardmcmz olsun inallah her ey düzelecek dedi.

95 BNLK ARACI 130 BNE BULAMIYORUZ

Araç fiyatlarnn hzla yükseldiini vurgulayan çiftçiolu, internet sitelerinden dolay satlarn durma noktasna geldiini, 95 bine aldklar arac uanda 130 bine alamadklarn kaydetti. çiftçiolu, Araç fiyatlar uan çok yüksek. nsanlar internet sitelerine göre ilerliyor, internet sitelerine göre hareket ettikleri sürece kimse bunun önünü tutamaz. Bunun önlemleri alnmal internet sayfalar yüzünden i yapamyoruz. Ayda 40 araca yakn sat yaparken imdi doru düzgün satamyoruz. Korona virüsünden önceki fiyatlarmz, 2016 model dizel otomatik, hatasz boyasz araç daha önce 95 bin ila 100 bin arasyd, uan 130 bine de bulamyoruz. nallah yetkililer tez zamanda hem bu korona virüsü ilacn bulurlar hem de araç satlar ile ilgilenirler. Maddi zararlar içerisindeyiz, bunun sebebi ayak üstü satanlardan ve internet sitesinde sat yapanlardr. Biz burada kendi belge ve kartlarmzla i yapmak istediimiz zaman yapamyoruz. Binici adam kendi aracn internetten alp internete satyorlar, tok satclar. htiyac olan adam 120 bin yazar bir araca ihtiyac olmayan 140 bin yazyor, bakas bu fiyat görünce benim aracm 150 eder diye o da 150 yapyor ve fiyatlar bu ekilde yükseliyor diye konutu.

BU HAREKET ÖN AYAK OLUR

Araç almak için gelen müterilerden ehmuz Güler ise sopal sosyal mesafe kuralnn çevredekilere örnek olacan belirterek sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiini hatrlatt. Güler, Pazarlk biraz çetin geçti, istediimiz fiyata alamadk ama ortasn bulduk. Bu dönemde sosyal mesafeye biraz daha dikkat etmemiz gerektii için sopayla pazarlk yaptk. Bu da çevremizdeki insanlar için ön ayak olur bu hareket eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git