Gara şehitlerini andılar

Evlat nöbetindeki 261 aile, 13 Şubat 2021'de Gara'da şehit edilen 13 polis, asker ve sivili, olayın yıl dönümünde andı.

Haberler 14.02.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 895inci günde devam ediyor. Evlat nöbetindeki 261 aile, 13 ubat 2021de Garada ehit edilen 13 polis, asker ve sivili, olayn yl dönümünde and. Aileler adna açklama yapan ve 3 yl önce kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Celil Begda, ehitlerin ismini sayarak, Hani bunlar Kürt öldürmüyordu. Vedat Kürt, Adil Kürt, Müslüm Kürt. Hepsi Kürttü. Ama onlar kahpece ehit ettiler dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 261 ailenin 896 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuklarna kavutu.

HçBR ZAMAN UNUTMAYACAIZ

Aileler, 13 ubat 2021de Garada ehit edilen ve 6snn ailesinin HDP il binas önünde eylem yapt 13 polis, asker ve sivili anarak, basn açklamas yapt. Aileler adna açklamay, 3 yl önce 17 yandayken kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbeti tutan Celil Begda yapt. Begda, buruk bir gün geçirdiklerini belirterek, unlar söyledi:

Ne yazk ki geçen sene bugün Garada 13 ehit verdik. Allah onlarn haklarn brakmasn. Kim onlara böyle yaptysa, Allah onlara beterini yapsn. Biz bütün anne ve babalar olarak oullar ehit edilen eyhmus daynn, evket daynn, Cennet ablann, Sadiye ablann yanndayz. Her zaman ehit ailelerinin yanndayz. Onlar hiçbir zaman unutmayacaz. ehitler bizim ehitlerimizdir. Onlarn mekan cennettir. erefli bir yolda gittiler. Onlar, bunlar kahpece ehit ettiler. Hani bunlar Kürt öldürmüyordu. Biz Kürt öldürmüyoruz diyorlar. Vedat Kürt, Adil Kürt, Müslüm Kürt. Biz aileleriyle burada 550 gün beraberdik. Bir aile olmutuk. Bütün çadr olarak onlarn yanndayz ve onlar hiçbir zaman unutmayacaz. Onlar bizim ailemiz olmular. Yazklar olsun onlara, yazklar olsun ki bu HDPye, bu ehitlerimize sahip çkmadlar. Sözün bittii yerdeyiz. Sadece çocuuma deil bütün çocuklara sesleniyorum. Bakn görün Kürtleri ehit ettiler. Sizin orada ne iiniz var? Burada anneniz, babanz perian, siz orada perian. Kime hizmet ediyorsunuz? Yeter artk anne ve babalarnzn uykular yok. Gecemiz, gündüzümüz yok. HDPye sesleniyorum, Klçdaroluna sesleniyorum, herkese sesleniyorum. Bu aileler nereye kadar gidecek, sonu ne olacak? Kimse bizi siyasette kullanmasn. Biz burada evlatlarmz istiyoruz. Buradaki bütün anne ve babalar kararldr. Biz buradan kalkmayacaz.

ALELER ADINA KONUTU

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren aileler adna açklama yapan anne Ayten Elhaman, Garada katledilen edilen 13 kiiyi rahmetle andklarn söyledi.

Ailelerine basal diliyoruz. ehitler ölmez, vatan bölünmez. Burada mücadeleye devam edeceiz. Evlatlarmz o dalarda brakmayacaz. PKK ve uzants HDP unu iyi bilsin ki; bu çadr terk etmeyeceiz. diyen Elhaman, evlatlarna kavumak için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Elhaman, Mücadeleye devam edeceiz, inallah evlatlarmz alacaz. dedi.

Olu Mehmet için eylemi sürdüren baba Nihat Aydn ise ehitlere rahmet, ailelerine ve yaknlarna da sabr diledi.

Herkesten eyleme destek vermelerini beklediklerini dile getiren Aydn, Sadece kendi çocuumuzu deil, daa kaçrlan ya da kandrlarak götürülen bütün çocuklar istiyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git