Garip bir hırsızlık

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Mezopotamya Göç İzleme Derneği’ne sabah saatlerinde giren “hırsız veya hırsızlar” sadece eğitim materyallerini alması dikkati çekti.

Haberler 14.10.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Sur ilçesine bal Ziyagökalp Mahallesinde faaliyet yürüten Mezopotamya Göç zleme Derneine sabah saatlerinde hrszlk olay yaand. Sabah erken saatlerinde dernei açmak için giden dernek yöneticileri, dernein kaplarnn krk olduunu ve her tarafn datldn gördü. Yöneticilerin çars üzerine dernee gelen polis, parmak izi ve olay yeri incelemesi yapt.

DERNEN MATERYALLER ALINMI

Hrsz veya hrszlarn sadece dernein bilgisayar kasasn ve dernein çalmalarnn yer ald eitim materyalleri almas dikkati çekti. Dernee giren kii veya kiiler, daha önce bir sergide kullanlan fotoraflar yerlere atlp üstlerine basmasn düündürücü bulan dernek yöneticileri, olayn basit bir hrszlk olay olmadn düünüyor.

çALIMALARIMIZI SÜRDÜRECEZ

Yaptklar çalmalarla göçe maruz kam yurttalarn yaad zorluklar, onlarn maduriyetlerini ortadan kaldrmaya yönelik giriimlerde bulunan ve deerli eyas olmayan böylesi bir kurumun soyulmasn anlamsz olduunu belirten dernek yöneticileri, bu hrszlk olaynn perde arkasnda baka nedenlerin olduunu vurgulad. Yöneticiler, yaanan olay knayarak çalmalarn her artta sürdüreceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git