Gastronomi fuarı tanıtımı

Diyarbakır'da "1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Basın Lansmanı" düzenlendi.

Haberler 11.10.2021 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuar Basn Lansman gerçekletirildi.

Mezopotamya bölgesinin ulusal ve uluslararas alanda tantmn yaparak turizmde vazgeçilmez bir marka haline gelmesini salamak amacyla 24-27 Mart 2022de Diyarbakr Mezopotamya Uluslararas Fuar ve Kongre Merkezinde 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuar düzenlenecek.

l Valilii ev sahipliinde, Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Fuarclk Hizmetleri Ticaret A ve Diyarbakr Fuarclk Hizmetleri A ortaklnda düzenlenecek fuarn basn lansman tarihi Sur ilçesindeki Cemil Paa Konanda yapld.

KÜLTÜR VE NANç TURZM

Vali Münir Karalolu, Diyarbakrn en önemli potansiyellerinden birinin turizm olduunu, kentte Kültür ve nanç Turizmi çaltay yaptklarn, bu fuarn da o çaltayn ilk somut sonucu olduunu söyledi.

Mezopotamya markasyla Diyarbakrda turizm ve gastronomi fuarnn yaplyor olmasnn önemli olduunu kaydeden Karalolu öyle dedi: nallah Mezopotamyann hak ettii ama bugüne kadar tam olarak ülke turizmi adna kullanamadmz özelliklerini kullanabilme adna bir frsat olarak görüyorum bu fuar. Sektörden çok youn bir katlm bekliyoruz. Bölgede gerçekten turizmi hareketlendirecek. Özellikle kültür ve inanç turizmi noktasnda Türkiyenin ve bölgenin çok önemli markasn inallah fuarda yeniden gündeme tarz.

DYARBAKIRIN TANITIMI çN

TÜRSAB Bakan Firuz Balkaya ise bu topraklar dünyaya tantmann asli görevleri olduunu söyledi. Bu topraklardaki hikayeleri dünyaya tantacak ve tayacak olan bir projenin içinde bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getiren Balkaya, fuarn hayrl ve uurlu olmasn temenni etti.

Balkaya konumasn öyle sürdürdü:

Her biri çok önemli kültür ve turizm potansiyeline sahip olan ehirlerimize, turizmde hak ettii deeri salamak üzere düzenleyeceimiz fuarmzla bölgeye turizm açsndan yeni bir hareketlilik kazandrmay hedefliyoruz. Düzenleyeceimiz fuar ile hem ulusal hem de uluslararas alanda bölgeye yabanc alm heyetlerini çekmeyi, sürdürülebilir i birlikleri oluturmay, bölgenin özelliklerini kaybetmeden kalknmasn ve bu kalknmadan bölge halknn fayda salamasn hedefliyoruz.

Mezopotamya bölgesini yurt dnda tantmak için çalmalarn sürdürdüklerini anlatan Balkaya, ilk olarak Ukraynal turizmciler ile bölgenin sahip olduu tarihi ve kültürel deerleri tantacaklarn ifade etti.

Bu tantm çalmalarn kültür turizmine önem veren dier turizm kaynak pazarnda da ayn ekilde sürdüreceklerini bildiren Balkaya, Mezopotamyann marka deerini yaptklar bu çalmalarla artracaklarna inandn belirtti.

Ana Sayfaya Git