Gazi yaşargil kendi maskesini üretiyor!

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi kendi maskelerini üretiyor

Haberler 19.03.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bilimleri Üniversitesi Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda kendi yüz ile az maskesi imal ediyor.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi yönetimi, koronavirüs önlemleri kapsamnda herhangi bir olaanüstü durum karsnda koruyucu malzeme sknts çekmemek için yüz ve az maskesi üretimine balad.

Bahekim Yardmcs Dr. Yenal Karakoç, yapt açklamada, Salk Bakanl ve tüm bakanlklarn, dünyaya yaylan koronavirüs ile mücadele plan balatldn anmsatt.

Bakanln sürecin bandan bu yana düzenli çalmalarn yürütüp halk bilgilendirdiini belirten Karakoç, kendilerinin de bu süreçte hem Bakanla destek hem de bu mücadelede yer alma amacyla yerel bir çalma plan oluturduklarn söyledi.

- Yüz maskesi kullanlmayan röntgen filmlerinden

Karakoç, Salk Bakanlnn hastanelere tüm ekipman ve ilaçlarn teminini saladn ifade ederek olaanüstü bir durumda sknt yaamamak için hastane içerisinde baz malzemeleri üretmeye baladklarn ifade etti.

Özellikle hasta ile temasta bulunabilecek salk personelinin kullanaca yüz maskesi olarak adlandrlan maske üretimi hastanemiz bünyesi içerisinde bulunan kadrolu terzilerimiz tarafndan hastanemizde üretime baladk. Bütün planlamalar enfeksiyon komitesi tarafndan denetleniyor. diyen Karakoç, temel hedeflerinin günlük 2 bin maske üretimi olduunu bildirdi.

Eskiden röntgen çktlarn almak için kullanlan kalplar, yüz maskesi olarak deerlendirdiklerini aktaran Karakoç, Artk röntgen filmleri hiçbir yerde kullanlmyor. Dijital görüntülenmeye geçilmi durumda. Hastanelere de u öneride bulunabiliriz. Elinizde u ekilde bulunan eski kullanmadnz malzemeleri dönüümünde koruyucu ekipman olarak üretebilirler. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git