Gazi Yaşargil müfettişlik!

Skandal uygulamaların merkezine dönen ve Başhekim Asena'nın görevden alınmasıyla yeniden gündem olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, müfettişlerce kıskaca alındı. Asena'nın dönemi adli ve yargı cephesinde soruşturulurken, yeni başhekim de değişti.

Haberler 03.06.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn salktaki gündemini megul eden Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma hastanesinde fla gelimeler yaanyor. Görevden alnmas yank bulan Dr. Muhammet Asenann 8 aylk görev süresindeki idari ilemleri, Salk Bakanl tarafndan görevlendirilen Müfettilerce mercek altna alnd. Usulsüz ilemlerin odak merkezi olarak gösterilen Salk Kuruluyla ilgili, Memur Suçlar Savcl tarafndan soruturma açt ortaya çkarken, daha önce engelli raporlar düük olan 189 kiinin, yeniden kurula sokularak engelli yüzdeliklerinin artrld iddia ediliyor.

MÜFETTLER BAI YAPTI

8 ay önce tartmal bir ekilde Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimlii görevine getirilen ve geçtiimiz hafta görevden el çektirilen Dr. Muhammet Asenayla ilgili yanklar devam ederken, Salk Bakanl tarafndan, müfetti görevlendirildi. l Salk Müdürlüü tarafndan hastaneden gelen ikayetler ve yürütülen idari soruturmalar kapsamnda hazrlanan raporlar dorultusunda Diyarbakra önceki gün gelen Salk Bakanl müfettileri, hastanede adeta karargah kurarak, inceleme balatt.

SALIK KURULU RAPORLARI

Salk Kurulu raporlar bata olmak üzere, randevu sistemi, medikal ve ilaç alm bata olmak üzere Asenann görev yapt 8 aylk süre içerisinde yaplan ihaleleri de kapsayan rapordaki iddialar soruturan Bakanlk Müfettileri, dün itibariyle Salk Kurulunda görev yapan hakim ile hastanenin idari biriminde görev yapan personellerin ifadelerine bavurmaya balad. Öretmen evinden alm yaplan yemek ihalesi ve datmnn da müfettiler tarafndan soruturulduu örenildi.

CUMHURYET SAVCILII SORUTURMASI

dari yönde l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekine gelen ikayetler üzerine soruturma kapsamna alnan Asena ve Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin Salk Kuruluyla ilgili, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnda adli soruturma balatt ortaya çkt. Memur Suçlar savcl tarafndan yürütülen ve teknik takiple ortaya çkarlan usulsüzlerin içerisinde, Salk Kurulu tarafndan son üç ay içerisinde daha önce 189 kiiye verilen düük orandaki engelli yüzdeliinin, maddi çkar elde etmek üzere yükseltilen raporlar yer ald.

HEKMLERN FADES ALINACAK

Savcln önümüzdeki günlerde Salk Kurulunda yer alan ve aralarnda tannm hekimlerin de bulunduu çok sayda doktorun ifadesine bavurmak üzere savcla çaraca tahmin edilirken, görevden alnan Bahekim Muhammet Asenayla ilgili de, ilem yapmas bekleniyor.

BAHEKMLER DETRLD

Öte yandan, Asenann görevden el çektirilmesinden sonra boalan Bahekimlik görevine l Salk Müdürlüü tarafndan geçici olarak Dr. Yenal Karakoç getirilmiti. Alnan bilgiye göre, Karakoçun artlarnn bahekimlik görevine uygun olmamas nedeniyle dün itibariyle yerine Dr. Serhat Dedeolu getirildi. Bahekim vekili olarak görev yapacak olan Dedeolunun boalan bahekim yardmcl görevlerine yeni isimlerin atamasn salamas beklenirken, baz isimlerin Bahekimlik için kulis yaptklar örenildi.

Ana Sayfaya Git