Gaziler Günü Kutlandı

Diyarbakır ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Haberler 20.09.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik karsnda bulunan Atatürk Antnda tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, Garnizon Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, gaziler ve gazi yaknlar katld.

GAZLER GÜNÜ

Atatürk Antna çelenk konulmasyla balayan törende sayg duruunda bulunulup, stiklal Mar okundu. Günün anlam ve önemini belirten iirlerin okunmasnn ardndan konuma yapan Kbrs Gazisi Siraç Ezer, Türk milletinin azmi, iradesi ve kudreti hainlere her zaman diz çöktürmütür. Topraklarmzn bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bamszlmza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade etmeyecektir. Bu topraklar en kutsal emanet olarak korunacaktr dedi.

SLVAN VE KULP

Silvan Hükümet Konanda düzenlenen tören Atatürk Antna çelenk sunulmasyla balad.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla devam eden törene, Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Adem çelik, Cumhuriyet Savcs Burak Bademir, kurum müdürleri, gaziler ve vatandalar katld.

Kaymakam çelik, törende yapt konumada, ehit ve gaziliin önemine deindi.

çelik, Bugün bu topraklarda rahatça yaayabiliyorsak bunun birinci sebebi, bu uurda mücadele eden güvenlik güçlerimizdir. dedi.

Anadolu Kamuda çalan ehit ve Gazi Aileleri Yardmlama ve Dayanma Dernei Silvan ube Bakan Frat Topgüç de bir konuma yapt.

Gazilere Silvan Polisevinde yemek verilirken ehitler için de Selahaddin Eyyubi Camisinde mevlit okutuldu.

GAZLERLE BRLKTE

Kulp Hükümet Kona bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Antna çelenk sunuldu, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Törene, Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Fatih Dülgerolu, lçe Jandarma Komutan Yüzba Hüsamettin Ürkmez, lçe Emniyet Müdürü Ahmet Klç, lçe Milli Eitim Müdürü Fatih Kaya, askerler, gaziler ve vatandalar katld.

Törende konuan Temen Selçuk Erdoan, tüm gazilerin bu anlaml gününü kutlad.

Erdoan, Bamszlmz, vatann bölünmez bütünlüünü muhafaza etmek maksadyla vatanmzn her kar topranda kanlarn aktan Türk tarihine altn sayfalar yazan gazilerimizin, bu uurda cann veren ehitlerimizin hatralarn yükseltmek, onlara minnet, ükran duygularmz ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. diye konutu.

lçe Jandarma Komutanl bahçesinde gazilere çeitli hediyeler verildi.

Ana Sayfaya Git