Gece gündüz ilaçlama olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden ve belirli hastalıkların önüne geçmek amacıyla 17 ilçede gece-gündüz ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 31.05.2022 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk leri Dairesi Bakanl, halk saln tehdit eden sivrisinek, karasinek, yakarca (tatarck), kene ve benzeri zararl haere popülasyonlarnn insan saln tehdit etmeyecek düzeyde tutulmas ve bunlardan bulaabilecek stma, tifo, kolera, dizanteri, sarhumma, leishmaniasis (ark çban) gibi hastalklarn önlenmesi için bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalmalarna hz verdi.

17 ilçede balatlan ilaçlama çalmalarnda 311 personel, 62 araç, 200 srt pompas, 35 holder cihaz, 60 atomizör, 47 ULV cihaz, 2 termal sisleme, mistblower cihaz görev alyor.

LAçLAMA GECE GÜNDÜZ

Salk leri Daire Bakanl, ilaçlama çalmalar kapsamnda sivrisinek larvalarna kar, zararlnn biyolojik yaam evrelerini göz önünde bulunduruyor.

Bu kapsamda; havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlk alanlar, bataklklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum sular, süs havuzlar gibi üreme alanlarnda, belli periyotlarla kontrollerden geçiriyor. Uygulamalarla hedef zararlnn üremesini engelleniyor.

HBARLAR DEERLENDRLECEK

Ekipler, toplum saln korumak amacyla sivrisinek, karasinek, tatarck gibi zararllarn üredii, beslendii, barnd ve dinlendii tüm alanlarda kalc ilaçlar kullanlarak mücadelesini sürdürüyor.

Karasinek popülsyonuna kar günün erken saatlerinde, sivrisineklere ve tatarcklara kar gündüz dinlenme ve barnma alanlarnda srt pülverizatörleri, srt atomizörü ve holder cihazlar ile akam saatlerinde ise günbatmndan itibaren ULV souk sisleme cihazlar ile mücadele devam edecek.

Ana Sayfaya Git