Geçim ittifakı çağrısı

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan hükümete "Geçim İttifakı" çağrısı

Haberler 12.06.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Sur ilçesinde bulunun tarihi Ulu Camii önünde basn açklamas düzenleyen Saadet Partisi Diyarbakr l Bakanl, hükümete ekonomik anlamda baarsz olunduunu ve bu noktada Geçim ttifak acil eylem planlarn önerdi.

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan ve partililerin katld basn açklamasn okuyan Bozan Hepimizin gördüü ve yaad gibi ülkemizin, ehrimizin ve insanmzn dertleri her geçen gün katlanarak artmaktadr. ktidarn yllardr uygulad yanl politikalarn ve beceriksizliinin bedelini ne yazk ki hep halkmz ödüyor. Biz Saadet Partisi olarak, ülkemizin ve vatandamzn, sorunlarn konuuyor, iktidarn yanl politikalarn dillendirirken çözüm yollarn da gösteriyoruz. dedi.

GEçM TTFAKI çARISI

Geçim ttifak acil eylem plan çerçevesinde iktidara önerilerde bulunan Bozan, sraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir. Açlk snrnn dahi altnda düen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alnmamaldr. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir. Giriimcilere yönelik finansman olanaklar geniletilmeli; katlm yaplar oluturulmaldr. Esnafmza acilen Sicil Aff getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmalar kolaylatrlmaldr. eklinde konutu.

Bozan, kurma ve i yapabilme süreçleri hzlandrlmal, bunaltc bürokratik engellerin tamam kaldrlmaldr. Kredi kart faiz oranlar kaldrlmal yerli mal almna tevik edilmelidir. Bankalarn pos cihaz komisyon oranlar sfrlanmal ve para aklarndaki gecikmeler kaldrlmaldr. Elektrik, su, doalgaz, internet ve iletiim giderleri gibi sabit giderlerden alnan vergiler azaltlmal ve uzun vadede kaldrlmaldr. Esnaf ve sanatkarlarmzn küçük ölçekli ilemlerde yaadklar ksa dönemli ödeme aksaklklarnn giderilmesi için ivedilikle faizsiz bir fon oluturulmaldr. Yanda büyük irketlerin vergilerinin silindii gibi, küçük esnafmzn da vergi borçlar silinmelidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git