Geçişler kolaylaştı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte, Anadolu imam hatip liselerine diğer okul türlerinden, her sınıfta geçişin önü açıldı. Ayrıca diğer okul türlerinde de birbirleri arasında nakil ve geçiş yapılabilecek.

Haberler 14.10.2021 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul türleri arasnda geçiler daha önce, Mesleki ve teknik ortaöretim programlar arasnda veya Anadolu ve Anadolu mam Hatip liselerinden mesleki ve teknik Anadolu liseleri, mesleki ve teknik eitim merkezleri ile çok programl Anadolu liselerinin Anadolu meslek programlarna yaplabiliyordu. Yaplan deiiklikle birlikte, Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liselerinde ve dier okul türlerinde birbirleri arasnda her snf seviyesinde nakil yaplabilecek.

Resmi Gazetede dün yaymlanan yönetmelik deiikliine göre, Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liselerine; dier okul türlerinden snf atlatma ilemleri yapldktan sonra 9uncu, 10uncu ve 11inci snftan bir üst snfa geçen örenciler austos ay sonuna kadar sorumlu olarak nakil ya da geçi yapabilecek.

ANADOLU MAM HATPLERE MESLEK DERSLERNDEN SORUMLU OLARAK GEç YAPILABLECEK

Proje okulu kapsamndaki Anadolu imam hatip liselerine dier okul türlerinden snf atlatma ilemleri yapldktan sonra 9uncu ve 10uncu snftan bir üst snfa geçen örenciler austos ay sonuna kadar sorumlu olarak, 11inci snftan bir üst snfa geçen örenciler austos ay sonuna kadar alt snflara ait meslek derslerinden sorumlu olarak veya austos ay sonuna kadar bavurmak artyla, bir yl örenim hakkn kullanmam saylarak alt snflara ait meslek derslerinden bir eitim ve öretim yl boyunca yaplacak eitimden baarl olmak kaydyla nakil ya da geçi yapabilecek.

MESLEK LSELER ARASINDA ALAN/DAL DEKL LE 10. SINIFTA DA NAKL YAPILABLECEK

Ayrca, Snavsz örenci alan okullar ile özel öretim kurumlarndan bu okullara, kontenjan ve merkezi snav puan üstünlüüne göre; ayn tür okullara her snf seviyesinde, farkl tür okullara ise yukardaki hükümlere göre geçi yapabilecek. Mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarnn Anadolu teknik programlarnda ve proje okulu kapsamndaki mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarnn Bakanlkça belirlenen Anadolu meslek programlarnn proje kapsamndaki alan ve dallarna, alan dal bulunmas haslinde her snf seviyesinde nakil ve geçi yaplabilecek. Alan/dal bulunmamas halinde ise alan deiiklii yaplarak 10 uncu snfn birinci dönem sonuna kadar nakil ve geçi yaplabilecek.

ANADOLU MAM HATPLERE GEçTE SINIF TEKRARI ÖRENM HAKKINA DAHL OLMAYACAK

Mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarna 11inci snf sonunda geçi yapmak isteyen örenciler o yla ait örenim haklarn kullanmam saylacak. 11inci snf sonunda Anadolu imam hatip liselerine geçen örenciler de istemeleri hlinde bu kapsamda deerlendirilecek.

Okul türleri arasnda geçiler, 9uncu snflarda daha önce merkezi snavla örenci alan okullarda merkezi snav puannn eitlii hli ile dier okullarda bavurunun kontenjandan fazla olmas durumunda; OBP, 8inci, 7nci ve 6nc snf ylsonu baar puan yüksek olana öncelik verilerek yaplyordu. Yaplan deiiklie göre, eitliin yine bozulmamas halinde ya küçük olana öncelik verilecek.

Ana Sayfaya Git