Gel bayram senin olsun

Diyarbakır’da PKK'lı teröristlerin teslim olması için kırsala helikopterle Türkçe ve Kürtçe 'Kaç bayram geçti yoksun, asıl bayram senin geldiğin gün olsun' gibi mesajlar içeren 10 bin kartpostal bırakıldı. Kentte teröristler tarafından kaçırılan çocukları için 613 gündür eylem yapan aileler de projeye destek verdi.

Haberler 08.05.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma Genel Komutanl tarafndan yaklaan Ramazan Bayram öncesi Diyarbakrda PKKl teröristlerin teslim olmalar için krsal alana helikopterlerle, Türkçe ve Kürtçe Kaç bayram geçti yoksun, asl bayram senin geldiin gün olsun gibi mesajlar içeren 10 bin kartpostal brakld. Kentte, teröristler tarafndan kaçrlan çocuklar için HDP il binas önündeki eylemlerini sokaa çkma kstlamas nedeniyle kaldklar otelde sürdüren aileler de projeye destek verdi.

GELN HAKKIMIZ OLAN EVLATLARIMIZI ONLARDAN ALALIM

Diyarbakrda 2 yl önce 16 yandayken terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemini sürdüren Celil Begda, evlat nöbetinde 25 çocuun ailesine kavutuunu ifade ederek, oluna da teslim olmas için çarda bulundu. çocuklar kaçrlan dier ailelere de seslenen Begda, Buradaki anne babalara bayram yok. Ben buradan Diyarbakr halkna, bütün anne babalara sesleniyorum gelin hakkmz olan evlatlarmz onlardan alalm. Birlik olalm. Bizim çadr zaferi kazanm. Teslim olanlarn 25i çadrdaki ailelerin çocuudur. Devletimiz de dalara kartpostal atyor. Gelsinler, teslim olsunlar. Herkes çocuuna sahip çksn. Suç bizde de var. çocuklarmza sahip çkmamz lazmd diye konutu.

ANNE VE BABALAR BURADA SZN çN ALIYORLAR

2014 ylnda Siirtin irvan ilçesinde 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için eylemini sürdüren Nurettin Ödümlü de, 15 bayramdr evladn görmediini ifade ederek, oluna güvenlik güçleri tarafndan dalara braklan kartpostallar okumasn istedi. Ödümlü, Evinize gelin. Devlet dalara sizin için kartpostal brakyor. Onlar okuyun. Bunlar gerçektir. Yusuf, 25 kii gelip, ailesine teslim edildi. Evlerine gittiler. Gelin teslim olun. Kimseyi öldürmeyin, kimse de sizi öldürmesin. Anne ve babalar burada sizin için alyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git