Geleceğin Kanocuları Diyarbakır'da Kürek Çekti

Diyarbakır'ın "Peygamberler diyarı" olarak anılan Eğil ilçesinde durgunsu kano elemeleri yapıldı.

Haberler 01.05.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 52 kilometre mesafede yer alan, Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler de dahil 9 peygamberin metfun olduuna inanlan doa harikas Eil ilçesi, Dicle Baraj gölünde düzenlenen durgunsu kano elemelerine ev sahiplii yapt.

2019 yl Okul Sporlar kapsamnda Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünce, Türkiye Kano Federasyonu hakemliinde gerçekletirilen elemelerde ortaokul ve lise örencisi 30 genç yart.

Renkli görüntülerin yaand, ikier kiiden oluan 15 takmn yart elemelerde ilk 3e giren örenciler bir üst elemeye gitmeye hak kazanacak.

Kano kulübü kurarak daha profesyonel hale getireceiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Ferhat Arslanolu, yapt açklamada, ilçede daha önce bu kapsamda su sporlaryla ilgili bir etkinlik yaplmadn söyledi.

Futbol, basketbol ve voleybol dnda farkl bir branta çalma yapmak aray ile ilçenin sahip olduu baraj gölünden de faydalanarak durgunsu kano yarmas düzenlediklerini ifade eden Arslanolu, unlar dile getirdi:

Bölgemiz malumunuz terörden arndrld. Bizim bu boluu bir ekilde doldurmamz lazm ki gençlerimiz farkl alanlara yönelmesin. Faaliyetimize burada baladk. 30 sporcumuz burada yaracak. Ksmet olursa önümüzdeki yl bir kano kulübü kurarak, daha profesyonel bir hale getireceiz.

Eil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardmcs ve beden eitimi öretmeni Mehmet Yalman, iki haftadr örencilerle yarmaya hazrlandklarn belirterek, örencilerin çok ilgili olduunu dile getirdi.

Yalman, dier branlarda çalma yürüten örencilerin de Niye bu branta deiliz? dediini ifade ederek, hedeflerinin elemelerde derece elde ederek bölge müsabakalarnda baar salamak olduunu aktard.

Elemelere katlan örencilerden lker Zengin, baraj gölünde daha önce kano kulland için tecrübeli olduunu belirterek, Hedefim büyük. Burada birinci olduktan sonra uluslararas yarmalarda da derece yapmak istiyorum. diye konutu.

Hasan Süleyman Ok da sal ve kürek kullanmay bildii için bu bran seçtiini anlatarak, hedefinin birincilik olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git