Gelecek de dahil oldu

Karaloğlu ile Mimarlar Odası arasında süren tartışmalara katılan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Altaç, “Diyarbakır’ın sahibi atanmış veya görevlendirilmiş bürokratlar olamaz” dedi.

Haberler 08.01.2022 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Münir Karalolu ile TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu arasnda yaanan kaçak yap ve kentin sahibi tartmalarna AK Parti MKYK Üyesi Alattin Parlaktan sonra Gelecek Partisi Diyarbakr l Bakan Av. Aydn Altaç da dahil oldu. Altaç, son zamanlarda kentsel dönüüm ad altnda yaplan çalmalar ve bu çalmalar çerçevesinde yaanan tartmalarn kent gündemini igal ettiini söyledi.

RANT AMAçLI ALAN AçILIYOR

Kentteki ykmlarn rant amaçl yapldn söyleyen Altaç, u ifadeleri kulland: Diyarbakrda isizlik, ekonomideki çöküntü, kapanan i yerleri, alacak-verecek meselelerinden dolay yaanan sosyal olaylar, intiharlar ve birçok sorun yaanrken Büyükehir Belediye Bakan Vekili sfat ile atanan kayym ve atanm bürokrat olan l Valisinin kendisini ehrin sahibi olarak görmesi ve keyfi uygulamalara imza atmas kabul edilemez durumdur. ehrimizin alt ve üst yap anlamnda yaanlabilir ehir olmas temel arzumuzdur. Ancak denetimden yoksun ve keyfilik içeren birçok uygulamada olduu gibi hiçbir altyaps olmadan ehrin birçok yerinde ykmlarn balamas rant çevrelerine ve malum kesimlere alan açma eklinde deerlendirmekteyiz.

HZMET ETMEKLE GÖREVL

Vali Karalolunu TMMOB ile polemie girmesini eletiren Altaç, Diyarbakr 10 bin yldan fazla kesintisiz yaamn devam ettii nadir ehirlerden biridir. Diyarbakrmzn bu kimliini ve tarihsel önemini bilmeyen yöneticiler brakn ehrin sahibi yönetici olarak da kabul etmemiz mümkün deildir. Bu nedenlerle Diyarbakrn sahibi atanm veya görevlendirilmi bürokratlar olamaz. Bahsi geçen kiiler görev süreleri içerisinde Diyarbakra hizmet etmekle yükümlü ve Diyarbakrllarn ödemi olduu vergilerden maalarn alan kamu görevlileridir. Her ne kadar haksz ve ahlaka aykr ekilde birden fazla maa alarak kendilerine haksz kazanç salyor iseler de sadece ve sadece belirli süreli hizmet etmekle görevlendirilmi kamu görevlileridir dedi.

Kentsel dönüümün hemen yaplabilecek ve sonuç alnabilecek konu olmadn vurgulayan Gelecek Partisi Diyarbakr l Bakan Av. Aydn Altaç, öyle devam etti: Sur ilçemizde yaanan ve Diyarbakrmzn tarihsel mimari yapsna aykr ucube çalmadan dolay binlerce hemehrimiz madur durumda iken bütçesi belli olmayan ve kentsel dönüüm için depo edilmi bütçeden yoksun çalmann sonucu havaalan yolunda ucube heykel için yaplan harcamann benzerinden ibaret bir durum yaratmas kuvvetle muhtemeldir. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi bütçesinin sorumsuz ve denetimsiz ekilde harcanmasn kabul etmediimizi belirterek kentsel dönüüm ile ilgili bir uygulamaya gidilecekse bütçesi, depo edilen mebla, imar uygulama ve yaplamann ne suretle ve ne kadar sürede tamamlanaca, belirlenen takvimde hemehrilerimizin konut ve iae ihtiyaçlarnn giderilecei veya nasl katk salanaca ve bu hususlarda maduriyetlere mahal verilmeyeceinin garantisinin verilmesi gerekmektedir. Birkaç kepçe ile yaplacak ykm çalmalar srasnda fotoraf çekilerek paylalmas olas maduriyetleri önleyici etkisi bulunmamaktadr. Kamu görevlilerini sorumlu ve duyarlla davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git