Gelen çok ama giden yok

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk yaşanıyor.

Haberler 29.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

On güne çkan bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenlerin taleplerini karlamak için ek seferler düzenleyen otobüs firmas yetkilileri, bayram Diyarbakrda geçirmek için gelenlerin çok olduunu ancak gidilerin olmadn ifade etti.

Diyarbakrda Kurban Bayram tatili öncesi ehirleraras otobüs terminalinde younluk yaanyor. On güne çkan bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler gelmeye balad. Farkl illerdeki youn talep nedeniyle baz firmalar ek seferler düzenlemeye balad. Biletini önceden alanlar sorun yaamazken, son güne brakanlar yer bulmakta güçlük çekiyor. Yolcularn maduriyet yaamamas için biletlerini imdiden almalar önerisinde bulunan seyahat firmas yetkilileri, kente gelilerin çok olduunu ancak gidilerin olmad ifade etti.

Gelen seferlerin hepsi dolu

Yaklak 15 yldr otogarda çaltn kaydeden otobüs firmas yetkilisi Cengiz Atabey, u an gelilerin dolu olduunu belirtti. Atabey, Buradan gidiler de bayramdan sonra dolu olur. stanbuldan, Ankaradan, Antalyadan gelen arabalar dolu geliyor. Oradan ek servisler çkaryoruz yolcularn madur olmamas için. Bayramda millet Diyarbakra, memleketine geliyor. Bayramdan sonra hem okul hem ie gidenler hepsi dalyor. Her taraftan otobüsler dolu geliyor. u an geliler dolu. zmir, Mersin, Ankara, memleketin her tarafndan gelen otobüsler dolu. Ek seferler düzenliyoruz oralardan. Bayramdan sonra buradan gidilerde de her taraf dolu, yer bulamazsnz. Bayram dolaysyla rezervasyon kabul etmiyoruz sadece biletli yolcu alyoruz. Bayramdan sonra kalabalk olduu için rezerve yapamyoruz. Burada inen yolcu direkt yazhaneye bilet almaya gidiyor. Biletini salamlatrmak için imdiden ayarlyor dedi.

Otogarda ailesiyle birlikte otobüs hareket saatini bekleyen Yusuf Arda, bayram tatili için stanbula gideceklerini ifade etti. Bagajlar fazla olduu için karayolunu tercih ettiklerini belirten Arda, dönü için younluun bayram dönü younluunun geçmesi için bayram tatilinden biraz fazla kalmay düündüklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git