Gelmezsen, hakkımı helal etmiyorum

Ödümlü, oğluna seslenerek, "Sen böyle bir insan değildin. Beni eğer televizyonda ya da internette görüyorsan gel. Benim canım yanıyor. Sen gelmezsen ben buradan gitmiyorum. Eğer gelmezsen hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Haberler 18.01.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 189 aile, eylemlerinin 504üncü gününde evlat nöbetini sokaa çkma kstlamas nedeniyle Diyarbakrda kaldklar otelde sürdürdü. Diyarbakrda 2 yl önce, 23 yanda kandrlarak daa kaçrldn iddia ettii üniversite örencisi olu Özgür için Siirtten gelip, eylemini sürdüren Latife Ödümlü, oluna seslenerek, Sen böyle bir insan deildin. Beni eer televizyonda ya da internette görüyorsan gel. Benim canm yanyor. Sen gelmezsen ben buradan gitmiyorum. Eer gelmezsen hakkm helal etmiyorum dedi.

BULUYORUM DYE KANDIRDILAR

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan aileler, çileri Bakanl tarafndan uygulanan 56 saatlik sokaa çkma kstlamas nedeniyle eylemlerine bu süre zarfnda HDP önünde deil, kaldklar otelde sürdürmeye devam ediyor. Kstlamada HDP il binas önüne gidemediklerini, bulunduklar otelde eylemlerini sürdürdüklerini ifade eden baba evket Bingöl, 2014te Arnavutköyde Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek evden çkp dönmeyen oullar Tuncay (19) için evlat nöbeti sürdürürken, olundan gelecek bir haber bekliyor. Bingöl, 502 gündür biz burada bulunan aileler HDP ve PKKdan çocuklarmz istiyoruz. çadra gidemedik çünkü hastalk var ve kstlama olduundan dolay gidemedik ama biz burada eylemimize devam ediyoruz. Biz çocuklarmz HDPden istiyoruz ve sonuna kadar çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Olum Tuncay da beni görüyor ve duyuyor ise kaçp gelsin teslim olsun güvenlik güçlerine eklinde konutu.

GELMEZSEN, HAKKIMI HELAL ETMYORUM

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3üncü snf örencisi olu Özgürün, 2 yl önce kandrlarak, PKKl teröristlerce kaçrldn iddia eden Latife Ödümlü, oluna teslim olmas yönünde çarda bulunarak unlar söyledi:

Ben buradan kalkmyorum. Olum gelmeden bir yere gitmiyorum. Gitmediim yer kalmad. Her taraf gezdim, dolatm. Olum, seni her tarafta aryorum. Sen böyle bir insan deildin. Beni eer televizyonda, internette görüyorsan, benim canm yanyor, evde de oturamyorum. Sen gelmezsen ben buradan gitmiyorum. Ben seni çok seviyorum. Seni çok özledim. Ben hiçbir ey istemiyorum. Mal mülk istemiyorum sadece olumu istiyorum. Kaç kii geldi, teslim oldu. Kimse ceza almyor, serbestçe dolayor. Sen neredesin? Bir telefon aç. Yayor musun yaamyor musun? Onu da bilmiyorum. Kaç defa Iraka, rana gittim. Eer sesimi duyuyorsan gel. Eer gelmezsen hakkm helal etmiyorum.

BABAN, ZLANI GETRMEDEN GELME DYOR

2010 ylnda Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 13 yandayken kaçrlan kz Zilan için eylemini sürdüren Necmiye Aybar da, kzn bulmak için birçok yere gittiini anlatarak, öyle konutu:

Irakta her yeri gezdim. Kzm nerede bilmiyorum. Neredeysen gel. Biz hastayz. Baban da hasta. Her yere baktm, her yeri gezdim. Onca yldr hiçbir ay evde durmadm. Senden rica ediyorum gel kzm. Bizim hayatmz senin elinde. Gel, dön artk. Perian olduk. Evimizde kimse yok. Benim kapm her zaman sana açk. Baban her gün senden bahsediyor. Bana Zilan getirmeden gelme diyor. Ben gitmeyeceim. Ben bu hasta halimle Zilan gelene kadar burada kalyorum. Zilan gelmedikçe, ben de o kadar eziyet çekiyorum.

Ana Sayfaya Git