Gençlere karşı vefamız olsun

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği düzenlendi.

Haberler 22.10.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-17-23 Ekim Mevlid-i Nebi Haftas olmas münasebetiyle Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program Diyanet leri Bakan Yardmcs Dr. Burhan leyenin katlmyla gerçekleti.

Diyarbakr dini Yüksek htisas merkezi Müdürü Fatih çakmatan Kuran- Kerim tilavetiyle balayan program, hazrlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Açl konumasn yapan Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliklerinden birçok kimsenin manevi yönden istifade ettii belirterek faydalarn gördüklerini ifade etti.

Bu yl Peygamberimiz ve Vefa Toplumu temasnn seçilmesindeki ana gayeye deinen Karabayr, Hudeybiye anlamasn hatrlatarak o zaman yaplan anlama dorultusunda sahabenin peygamber Efendimize olan sadakatini örnek verdi.

Allaha ve Resulüne vefasn göstermitir

Karabayr, Hudeybiye anlamasnda olduu gibi artlar belki Müslümanlarn aleyhinde görünebilir. Nitekim u anda da garip Müslümanlarn hali aleyhte görülebilir ama müminin vazifesi ahdine vefa göstermektir, sadakattir. Diyarbakr, slamla ilk tant günden beri Allaha ve Resulüne vermi olduu sözde vefasn göstermi, kyamete kadar da gösterecektir Allahn izniyle. dedi.

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu

Katlmclara yönelik selamlama konumas yapan Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, müminin ahdine vefal olmasn belirterek Hereyden önce bizi kul olarak yaratan ve nimetlerle donatan rabbimize, Allahn dinini bize tebli eden Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi veselleme, bu ehri 1382 yl önce Mekke ve Medineden kalkp fethederek slam yurdu yapan sahabe-i kirama kar vefal olmalyz. ifadelerini kulland.

Günün anlam ve önemine ilikin konuma yapan Diyanet leri Bakan Yardmcs Dr. Burhan leyen ise Allahn sözüne sadakat göstermenin karsnda vefaszla deinerek nsanlardan Allaha inandn söyleyenler, iman ettik ve bizde sizinle beraberiz diyenlerle bir skntyla kar karya kaldklarnda insanlardan gördükleri eziyeti, Allahn azab gibi sayanlar vefaszlk gösterenlerdir. diye belirtti.

Gençlere kar vefamz onlar buluturmak

nsanolunun her daim imtihan içerisinde olduuna vurgu yapan leyen, Diyarbakrda yaayan Müslümanlarn imtihan, Ankarada yaayan Müslümanlarn imtihanndan biraz farkllk gösterebilir. Kanaatimce en büyük imtihan abdestsiz girilmeyen ehirde, abdestsiz dolamamak ve abdestsiz dolaan nesiller yetitirmemektir. Gençlere kar vefam onlar Allahn emri, Kurannn güzellikleri ve Peygamber Efendimizin güzellikleriyle buluturmamzla mümkündür. çünkü iman yoksa hayatn, ihtiamn, genilenmenin, tekliin ve dünyann bir anlam yoktur. Peygamber Efendimize mevlidlerle, iirlerde Gül yüzünü rüyalarmzda görelim Ya Resulullah demek yetmiyor. Onun ahlakn ahlak edinmeliyiz. ifadelerini kulland.

Vefay samimiyet, adil olmak, emanet bilincine riayet etmek, anne babaya kar iyi bir evlat ve ayn zamanda evladn yetitiren iyi anne ve baba olmak olarak tanmlayan leyen; vefann canl ve cansza efkat göstermek, Peygamber Efendimizin Elinizin altnda çaltrdnz köleleriniz, içileriniz ve Allahn emaneti olarak aldnz kadnlar hakknda Allahtan korkun çarsna uyarak kiinin eine güzel davranmas olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git