Gençlere mekan!

Yenişehir Belediyesi, korona virüs tedbirleri ve sosyal mesafeyi koruyarak gençlerin biraya araya gelip kendi gelişimleri için çalışmalar yapacağı, sınavlara hazırlanabileceği yeni bir alan oluşturdu.

Haberler 11.02.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, ilçede hizmete açt mekanlarla sosyal belediyecilik alanndaki farkn ortaya koymaya devam ediyor.

Yeniehir ilçesinde pandemi sürecinde örencilerin eitim-öretimden uzak kalmamas için kentte EBA destek merkezleri kurarak örencilerin internet, tablet ve televizyon eriimi salayan Kaymakam Beikci, Beikci bu kez örencilerin snavlara hazrlanmas için içesinde sosyal alanlarnda yer ald Gençlik Merkezini faaliyete geçirdi. Aliye zzet Begoviç Gençlik Merkezi, ferah, modern dekorasyonu ve çalma ortamyla gençlere çada bir etkinlik ortam sunuyor. Dört kattan oluan Gençlik Merkezinin son iki kat kütüphane, dinlenme ve elenme alan olarak tasarland.

SOSYAL DONATI

çerisinde kütüphane ve sosyal alanlarn yer ald gençlik merkeziyle Yeniehirli gençler, kendilerine uygun tasarlanan bu merkezde aktif bir ekilde zaman geçirebileceklerini belirten Kaymakam Beikci, Aliye zzet Begoviç Gençlik Merkezinin 4 kattan oluup son iki katnn kütüphane ve dinlenme, elenme alan olarak tasarlandn söyledi. Kaymakam Beikçi, 110 kiilik kütüphanemizde örencilerimizin snavlara hazrlanabilecei 600 farkl kaynak kitabmz bulunmaktadr. Ayrca gençlik merkezimizin teras katnda ise gençlerimizi zararl alkanlklardan uzaklatrmak, sosyallemelerini salamaya yönelik her türlü aktivite yapmalar için playstation, masa tenisi, kitap okuma köesi ve yazlk teras balkonu da bulunmaktadr. Yeniehir ilçemizde Gençlik Merkezimizin yan sra bölgemizin ilk dijital kütüphanesini açtk. Gençlerimiz bu merkezlerimizde elektronik kitap okuyucular ile daha önceden yüklenmi soru bankalarndaki testleri elektronik çözecek, kitabn okuyacak.

GENçLERN BULUMASI

100lerce binlerce kitap alp kat israf yapacamza bir elektronik kitap okuyucu ve bir elektronik kalem ile yazp çizip kapattnda hepsi sfrlanacak. Bu mekanlarmzda ayn zamanda örencilerimize ücretsiz çay, kahve, pasta ve kurabiye gibi ikramlarmzda yaplmaktadr. Kadnlara, gençlere, engellilere ve Yallarmza yönelik hizmet salamak amacyla 2020 ylnda ilçemize yeni 6 mekan kazandrdk. Engelsiz Yaam Merkezini, Rzvanaa Park içerisine yallara özel dizayn edilen ve içerisinde salk kabini, berber ve kafeterya bulunan kinci Bahar Millet Kraathanesini, kadnlara yönelik Hanmevi Millet Kraathanesini ve gençlere yönelik 3 farkl alanda ve farkl konseptlerde dizayn edilen içerisinde oyun ve dinlenme alanlar, kütüphane, bilgisayarlar, e-kitaplar ve etüt salonlar bulunan lkbahar Millet Kraathanesini tamamladk ve vatandalarmzn hizmetine sunmu bulunmaktayz dedi.

Kaymakam Beikci son olarak, 2021 dönemi içinde de birbirinden farkl ve toplumun tüm kesimlerine hitap eden projeleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git