Gençleri Yozlaştırıyor!

İyilerin Çilesi" ismini verdiği 10’uncu kitabı yayımlanan Yazar Sadullah Aydın, amacının; roman, öykü, edebiyat yoluyla İslam tarihini, Hz Muhammed'in (S.A.V), sahabe-i kiramın hayatını, kahramanlıklarını, faziletlerini ve destansı yaşantılarını günümüz gençlerine aktarmak olduğunu söyledi.

Haberler 21.09.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

yilerin çilesi adl romann 10uncu eseri olduunu, imdiye kadar yazd 9 kitaptan 6snn roman olduunu söyleyen Sadullah Aydn, yeni kitabnn slamn ilk asrnda Mekke döneminden bahsettiini belirtti.

yilerin çilesinin lk Müslümanlarn çektii aclar, skntlar, fedakrlklar anlatan bir roman olduunu ve bu roman özellikle lise ve üniversite okuyan gençlere tavsiye ettiini söyleyen Aydn, Özellikle genç nesil kendi atasn, dinlerinin tarihini örenmesi lazm. lk Müslümanlarn slam nasl anladklar, yaadklarn bilmeleri gerekiyor. Romanm, edebi bir üslupla kaleme alnmtr. Bu roman okunduu zaman insan kendini ilk Müslümanlarn yaad o direni, mücadele ortamnda hissediyor. diye konutu.

Yazar olmak isteyen gençler çok okumal, edebi metinlere arlk vermeliler

Kitap yazmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Aydn, konumasna öyle devam etti: Roman, öykü yazabilmek için özellikle edebi metinleri okumak gerekiyor. Bu ie hevesli olmak gerekiyor. Özellikle yazar olmak isteyen genç kardelerime u tavsiyelerde bulunmak istiyorum; çok okusunlar, edebi metinlere arlk versinler. lkokul çandan beri okumaya, yazmaya ilgisi olan biriydim. Ders kitaplarnn arasna bile roman, öykü koyar, o ekilde okurdum. lk öykülerimi lise sonunda kaleme almaya baladm. lk eserimi de 24 yanda 1994 ylnda yazdm. lk romanm Özgürlüe çar ismiyle eyh amilin direniini, mücadelesini anlatyor. Ondan sonra Pirandan Yükselen Feryat isimli eyh Saidi anlatan bir roman kaleme aldm. Son eserim de 250 sayfalk bir roman ve yilerin çilesi ismini tayor.

Bizim güçlü, kaliteli, yetenekli, topluma bir eyler verebilen kalemlere, yazarlara, aydnlara ihtiyacmz var

Güçlü, kaliteli, yetenekli ve topluma bir eyler verebilen kalemlere, yazarlara, aydnlara Müslümanlarn ihtiyacnn olduunu vurgulayan Aydn, Yazarlk için her eyden önce yetenek lazm. Her isteyen yazar olamaz. Fakat yetenei olsa bile eer kii ciddi anlamda okumazsa, kendini gelitirmezse, bu anlamda gayret göstermezse kendini o konuda gelitiremez. Gençlerin eer gerçekten yazarlk gibi bir idealleri varsa ciddi anlamda okumalar lazm. Bizim güçlü, kaliteli, usta, yetenekli, zamann iyi bilen, topluma bir ey verebilen kalemlere, yazarlara, aydnlara ihtiyacmz var. Özellikle Müslüman gençler, haklaryla slam arasnda bir köprü olma vazifesini hakkyla yapabilirlerse bu hem onlarn hem halklarnn dünyasn da ahiretini de ihya eder. ifadelerini kulland.

Ne yazk ki gençlerimiz Bat kültürü, sanat ve edebiyatyla yetitikleri için Batllar kahraman diye biliyorlar

Günümüzde Müslüman halklarn, slam toplumlarnn yaad ülkelerde, corafyalarda Bat kültürü ve yaam tarznn egemen olduuna dikkat çeken Aydn, Toplumlarmzda Bat sanat, edebiyat hkim. Ne yazk ki gençlerimiz hep Bat edebiyatn okuduklar için, Bat kültürü, sanat ve edebiyatyla yetitikleri için hep Batl insanlar kahraman diye biliyorlar. Batllarn önderleri, liderleri, kahramanlar onlara öretiliyor. Yani Batl büyüklere özendiriliyorlar. Hlbuki hem yakn dönem hem de uzak dönem slam tarihine baktmz zaman özgürlük, adalet, cesaret, yiitlik, bilgelik, erdem anlamnda çok sayda deerimizin, önderimizin olduunu görüyoruz. slam tarihindeki büyüklerimizden alacamz çok eyler vardr. eklinde konutu.

slam kahramanlar edebiyat yoluyla gençlie tantlmal

Müslüman gençlerin kendi önderlerini ve liderlerini tanmas gerektiinin altn çizen Aydn, sözlerini öyle sürdürdü: Bu slami önderler adeta dünya için bir yiitlik, cesaret, kahramanlk, erdem, adalet numunesi olmular. Gençlerimizin kendi önderlerini, liderlerini bilmesi, tanmas lazm Batllarn sahte kahramanlaryla deil, kendi medeniyetlerinin gerçek kahramanlaryla tanmalar lazm. Yakn ve uzak tarihte yaam slami önderlerin, ahsiyetlerin, slam kahramanlarnn roman, edebiyat yoluyla gençlie tantlmas gerekir. Bunun için bu konuda gayret gösteriyor, çaba sarf ediyorum.

Müslüman aydnlarn, edebiyatçlarn roman-sinema silahyla Batllara cevap vermesi gerekiyor

Batllarn, slam gençlii üzerindeki olumsuz etki brakan çalmalarna dikkat çeken Aydn, bu konuda da uyarda bulunarak, Bugün Batllar özellikle edebiyat ve sanat silahyla Müslüman gençleri ifal etmekte, Müslüman zihinleri yozlatrmakta ve bu konuda son derece de baarl olmaktadrlar. Peygamber efendimiz, dümann silahyla silahlann diyor. Müslüman sanatçlarn, aydnlarn, edebiyatçlarn da roman, sinema silahyla Batllara cevap vermesi gerekiyor. Amacm, roman, öykü, edebiyat yoluyla slam tarihini, slamn klasik çan, Peygamber efendimizin hayatn, sahabe-i kiramn hayatn, kahramanlklarn, faziletlerini, erdemlerini, destans yaantlarn günümüz gençlerine aktarmaktr. yilerin çilesi romanm da bu amaçla kaleme alnm bir romandr. dedi. (M.Fatih Akgül - LKHA)

Ana Sayfaya Git