Gençlik müdürlüğü geliyor!

Bağlar Belediyesi, ilçe belediyeleri arasında bir ilk olmak üzere gençlerin düşünce, öneri ve sorunlarını değerlendirmek üzere “Gençlik Müdürlüğü” kurma kararı aldı.

Haberler 25.02.2022 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-(SÖZ)-Diyarbakrn Merkez ilçe Balar Belediyesi Bakanl, nüfusun önemli bir bölümü gençlerden oluan ilçede gençlerin proje, öneri ve görülerini deerlendirerek sorunlarn çözmek üzere Gençlik Müdürlüü kuruyor.

AK Parti Balar Gençlik Kollar tarafndan düzenlenen Mahalle Bizim, Gençlik Bizim programna ei Dürdane Beyolu, AK Parti l Gençlik Kollar Bakan Ahmet Mahsum Melikolu ile beraber katlarak gençlerin sorularn cevaplandran Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, gençlere verdikleri önemin göstergesi olarak böyle bir karar aldklarn açklad.

Gençleri yaamn her alanna katmak ve onlardan istifade etmek gerektiini anlatan Beyolu,Siz olmazsanz ,gençlik olmazsa toplumun da önemi yok, partilerin de önemi yok. Gençlik varsa hayat vardr,gençlik varsa hayat güzeldir, gençlik varsa sohbet güzeldir, gençlik varsa kardelik ve muhabbet güzeldir. Zaman zaman bir araya geliyoruz. çeitli zaman ve mekanlarda bir araya gelip hasbihal ediyoruz. Sizlere her zaman ihtiyacmz var. Son bir ylda gençlie verilen deer ve önemi ayet son 20 ylda ortaya koymu olsaydk Türkiyedeki gençliin yüzde seksenini kazanm olurduk. diye konutu.

Cumhurbakanmz le Yol Arkadal Yapmak Bizim çin Gurur Vesilesi

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yol arkadaln yapmann gurur vesilesi olduunu dile getiren Beyolu, Hamd olsun yine de uurlu bir gençlik geliiyor. çok daha güzel yol alacaz. Rabbime hamd ediyorum. Cenab- Allah siyaseti bize Diyarbakrda ve Ak Partide yapmay nasip etti. En önemlisi Cumhurbakanmz, dünya liderimiz sayn Recep Tayyip Erdoann yol arkadaln yapmak nasip oldu. leride bunu evlatlarmza, torunlarmza gururla anlatacaz. Umut ediyorum ki biz bugün nasl Fatih Sultan Mehmet Han, Sultan Abdülhamid Han konuuyorsak, nesillerimiz de liderimiz ve yol arkadamz Recep Tayyip Erdoan örnek olarak gösterecekler. nallah bu hikaye yüzyllar boyu devam edecek. Bugün sizleri dinlemeye geldik. çinizden geldii gibi konuun, bize her türlü eletiri ve öneride bulunun.Aman bu soru beni üzer. Bizim böyle bir anlaymz yok. Bir araya gelmemizin gayesi, eksiklerimizi sizden dinleyip sevgimizi pekitirmektir. Siz yüzümüze bunlar söyleyeceksiniz ki biz doru yolu bulalm. Gelecein yöneticileri sizler olacaksnz. Kendi potansiyelinizin farknda olun. ifadelerini kulland.

Gençlerin her türlü projelerini deerlendirmeye hazr olduklarna vurgu yapan Beyolu, bu amaçla ilçe belediyeleri arasnda bir ilk olmak üzere Gençlik Müdürlüü kurma karar aldklarn kaydetti. Beyolu, Belediyemiz bünyesinde Gençlik Müdürlüü kuruyoruz. Yüzlerce örencimizin yararland eitim merkezi açtk. Projeleriniz varsa bize ulatrn, gereini yapalm.ifadelerine yer verdi.

Hatay Vatandata Deil, Kendimizde Bulacaz

Geçmi dönemlerde yaplan siyasetin yanllarna dikkat çeken Beyolu, bu tabuyu yktklarn dile getirdi.

Beyolu, öyle devam etti ;

Sevgi, merhamet ve efkat göstermemiz halinde çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yok. Biz bunu son üç ylda yaptmz çalmalar ve halkmzn kadirinasl sayesinde örendik. Üç yldr haftann en az 4-5 günü düzenli olarak Balar sokaklarndayz. Esnafmz, vatandalarmz ziyaret ediyoruz, onlar dinliyoruz, beraber çözüm üretmeye çalyoruz.

Daha önce sokaklara giremiyor, esnafn içine çkamyorduk siyasetçiler olarak. çünkü bu halka bakacak yüzümüz yoktu. Seçimden seçime vatanda hatrlamakla olmaz. Biz bu tabuyu yktk. Eski yaklamlarn yanl olduunu gösterdik. imdi halkmzla aramzda o kadar güçlü bir ba olutu ki onlar bizi davet ediyor. Halkmz kadirinastr. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Bu necip milletin hakkn ödeyemeyiz. Daha çok çalmamz lazm. nsanlara daha fazla dokunmalyz. Siyasetçiler olarak hatay kendimizde bulmalyz. Makamlara gelince halk unuttuk. Yüzümüzü halka döndüümüzde halkn kazanlabileceini anladk.

Üç ylda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altn çizen Beyolu,bunlar devada projelerle sürdüreceklerini anlatt.

Devasa Projeleri Hayata Geçirmeye Devam Edeceiz

Beyolu,20 ylda yaplmayan hizmetleri üç yla sdrdk. 200 bin metrekarelik yeil alan kazandrdk. Krsal mahallelerimizin tamamna yol kazandrdk. Hamd olsun bugün her tarafa hizmet götüren bir belediye var.

Balarmzla özdeleen Ba Evi projemiz tamamland. Eski Balarn makus talihini deitirecek Kentsel Dönüüm projemizi hazrladk, çevre ehircilik Ve klim Deiiklii Bakanlmz u an çalmalar yapyor.

çevre ehircilik Ve klim Deiiklii Bakanlna tahsis ettiimiz 100 bin metrekareklik alanda bölgenin en büyük millet bahçesi tamamlanmak üzere. nallah Nisan ay içerisinde halkmzn ,gençlerimizin hizmetine sunacaz. imdi Baclar mahallemizde çok önemli özellikler içeren bir vizyon projemiz daha var. Onu da dier önemli projelerimizle beraber hayata geçireceiz. eklinde sözlerini tamamlad.

Programda gençlere hitap eden Bakan Beyolunun ei Dürdane Beyolu, gençlerden siyasette aktif ekilde görev yapmalarn istedi. Dürdane Beyolu,Z kua diyorlar. nallah sizler arkadalarnz ikna ederek bu çalmalara dahil edeceksiniz. Hiç kimse için deil, ülkeniz, aileniz ve kendiniz için mücadele edin. Bu ülkenin de partimizin de sizlere ihtiyac var. fadelerini kulland.

Konumasnda Balar Belediye Bakan Beyoluna gençlere yönelik çalmalarndan dolay teekkür eden AK Parti Diyarbakr l Gençlik Kollar Bakan Ahmet Mahsun Melikolu, gönül dilini konuarak gençleri kazanmaya devam edeceklerini söyledi.

Gönülleri Mest Eden Dili Konumaya Devam Edeceiz

Melikolu,Allah raz olsun, Hüseyin bakan bizi hiçbir zaman yalnz brakmad. Gençler varsa ben de varm dedi. Biz böyle bir camiayz. Genç ne manaya gelir bilir misiniz? Hazine manasna geliyor. Hazine odur ki tozlanmasn, kaif kefetsin. Ülkemizdeki gençlik cumhurbakanmz sayesinde kefedildi. Artk gençler hayatn her alannda söz sahibi. Bunun örneklerinden biri bu aciz kardeiniz olan benim. 23 yanda milletvekili aday gösterildim. 18 yandaki gençlerin seçme hakk vard ama seçilme hakk yoktu. Cumhurbakanmz seçilme yan 18e indirdi. Her daim gençlerin yannda oldular. Öyle ise biz de gençlerin yannda olacaz. Biz olabildiince sözlerine dikkat eden ,gönülleri kazanmaya gayret eden bir gençliiz. AK gençlik budur. Bir söz ki bir ömrü, bir söz ki bir gönlü ve ömrü bahtiyar eder ,bir söz ki bir ömrü bir günde ihtiyar eder. Biz ömürleri bahtiyar etmek için,bahtiyar olan ömürleri geleceimize nasl yön verebilir diye düünmek için gayret ediyoruz. Aklmzla seveceiz, gönlümüzle seveceiz, tüm benliimizle seveceiz. Ve sevmeye devam edeceiz. Birileri insanlarn benliine kast eden bir dil kullansa da biz mest eden dili kullanmaya devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git