Gençlik ve spor yatırım zirvesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a gençlik ve spor yatırımı kapsamında yapılacak tesislerin protokolü imzalandı.

Haberler 02.07.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, gerçekletirilen protokol kapsamnda üniversitelerde gönüllülük dersi alan, gençlik merkezlerinde bakanlkta gönüllük faaliyetlerine katlanlarn belediye hizmetlerinden faydalanma noktasnda avantajlar elde edeceini söyledi.

Diyarbakr heyeti ile kente yaplacak yatrmlarn ve gönüllülük alannda Gençlik Spor l Müdürlüü ve yerel yönetimler arasnda ilk kez gerçekletirilecek i birlii protokolü imza törenine Diyarbakr Valisi, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri, AK Parti MKYK Üyesi ve Parti Genel Bakan Vekilinin yardmcs Mardin Bölge Koordinatörü Alaattin Parlak, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, l Bakan Muhammet erif Aydn ile dier yetkililer katld.

Bakan Kasapolu, Diyarbakr için bir araya gelindiine dikkati çekerek mzalayacamz protokolle Diyarbakr için var olan eserleri gelitireceiz. Eskiyenleri onaracaz. Eksik olanlar da tamamlayacaz. Diyarbakr genç dostu spor dostu yapmaya yönelik önemli bir hamleyi gerçekletireceiz. dedi.

Geçen ay Diyarbakrn güzel yürekli halkyla bir araya geldiklerini ve hasret giderdiklerini belirten Kasapolu, Onlar da bize gönül kaplarn açtlar. Ziyarette deerlendirmeler yaptk ve bugün bu deerlendirmeleri protokole aktarma aamasna geldik. ifadelerini kulland.

Bizler, Türkiyeyi geçmii kadar güçlü bir istikbale tayacak olan beraberlik ruhuyla hareket etmekteyiz.diyen Kasapolu, u deerlendirmeyi yapt: ehirlerimiz için i birlii yapyoruz. Gönül birlii yapyoruz. ehirlerimiz için gösterdiimiz çaba bu ülke için. Diyarbakrn kaderinin Türkiyenin kaderi olduuna inanyoruz. Anadolunun kaderinin Türkiyenin kaderi olduuna inanyoruz. Diclenin, Fratn, Sakaryann kuzularnn Türkiyenin umudu, Türkiyenin istikbali olduuna inanyoruz. O yüzden birlikte çalacaz, üreteceiz. El ele vereceiz, omuz omuza vereceiz, Türkiyenin kuzularn Fratn kuzularn hiç kimseye yar etmeyeceiz.

GENçLERLE YOLDALIIMIZI KMSE ENGELLEYEMEYECEK

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, Gençlerle yoldalmz kimse engelleyemeyecek. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann srar ve vizyonuyla gençlerin seçme ve seçilme yann düürülmesi, referandumda AK Partinin seçilme yan 18 olarak teklif etmesine birilerinin her zamanki gibi istemezuk diyerek ortal ayaa kaldrmasnn hala zihinlerde olduunu dile getiren Kasapolu, Bunlar imdi kendilerini Gençlerin demokrat amcas olarak ifade ediyorlar ama biz gençlerin yannda olduumuzu onlarn demokratik haklarn güçlendirirken, buna kimlerin engel olmaya çaltn çok iyi biliyoruz. diye konutu.

Her zaman hakikatten samimiyetten yana olup gençlerin yannda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kasapolu, öyle devam etti:

Bizimki kuru laftan ibaret deil. Son 19 ylda Diyarbakrda neleri gerçekletirdiimizi biliyoruz. 19 yl önce 10 olan tesis saymz bugün 58, yurtlarmzn kapasitesi 2 bin 200den 5 bin 500lere geldi. Gençlik merkezi yokken bugün 8 tane var. Bu protokolle merkez saymz tüm ilçelere yaym olacaz. Lisansl sporcu 3 bin 700den imdi 140 bin olmu. Bunu yeterli görüyoruz, çtay yukar tayacaz. Diyarbakr gençlerini ,çocuklarn, onlarn gücünü, enerjisini sporla sanatla kültürle tek tek onlara dokunarak onlar destekleyerek, imkanlar onlar için seferber ederek çok daha farkl noktalara geleceiz.

GENçLK BZM EN BÜYÜK UMUDUMUZ. TÜRKYENN GENçLER NSANLIIN UMUDU

Bakan Kasapolu, Protokolle birlikte bugün çok önemli bir ilki de gerçekletirmi olacaz. diye konutu.

2019un Gönüllülük Yl ilan edildiini hatrlatan Kasapolu, sözlerini öyle tamamlad:

Türkiyenin 4 bir yannda gönüllülük faaliyetlerine destek verme, gönüllü faaliyetlerini artrma noktasnda yerel yönetimlerle, kamu kurumlaryla, bakanlklarla, sivil toplum örgütleriyle ibirlii yaptk. 2019u balangç kabul ederek gönüllük çalmalarn desteklemeye devam ettik, ediyoruz. Yerel yönetimler bizim en önemli paydamz. Bugün yine Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile bakanlmz arasnda bir gönüllülük protokolüne imza atyoruz. Bakanlmz bünyesinde faaliyet gösteren gençgonululler.gov tr platformuna Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin de kurumsal üyeliini bu vesileyle gerçekletiriyoruz. Protokol kapsamnda üniversitelerde gönüllülük dersi alan, gençlik merkezlerimizde bakanlmzda gönüllülük faaliyetlerine katlan gençlerimiz Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz faydalanabilme noktasnda avantaj salayacaklar. Bu hem genç hem sporcu dostu belediyecilik anlay açsndan yeni bir balangc salamamz açsndan önemli bir konu. nanyoruz ki bu süreci Diyarbakrda balatp 81 ilimize tüm ilçelerimize yaymak nasip olsun. Diyarbakr yeni dev adamlar yetitirecek. Yeni yldzlar Diyarbakrdan çkacak. Yetiecek gençlerimiz ay-yldzmz en yükseklerde dalgalandrsnlar. Bizler tüm imkanlarmzla gençlerimizin yannda olacaz. Gençlik bizim en büyük umudumuz. Türkiyenin gençleri insanln umudu.

Ana Sayfaya Git