Gezen kütüphane

Diyarbakır'da atıl otobüs 4 yıldır öğrencilere kütüphane olarak hizmet veriyor.

Haberler 25.06.2021 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Kocaköy ilçesinde 4 yl önce atl otobüsten dönütürülen kütüphanede örenciler kitaplarla buluuyor.

Kocaköy Belediyesi ve Kaymakamlnn desteiyle 4 yl önce Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden alnan ve Kocaköy mam Hatip Ortaokulu resim öretmenleri tarafndan boyanarak kütüphaneye dönütürülen otobüs, okulun bahçesinde örencilere konforlu ortamda kitap okuma hizmeti sunuyor. Kütüphaneden, örenciler haftann belirli gün ve saatlerinde yararlanyor.

Kocaköy mam Hatip Ortaokulu Türkçe öretmeni Ayenur Yava, AA muhabirine, okulda yeterli alan olmamas nedeniyle nasl bir kütüphane oluturabilecekleri yönünde aratrma yaptklarn ve 4 yl önce Büyükehir Belediyesinden alnan atl otobüsü kütüphaneye dönütürdüklerini anlatt.

GEZC KÜTÜPHANE

Otobüsü gezici hale getirmek ve köy köy gezip örencilere kütüphane hizmeti sunmak istiyoruz. ifadesini kullanan Yava, krsal bölgelerde yaayan çocuklarn kütüphane sayesinde, farkl kitaplar okuma ans yakalayacan belirtti.

Türkçe öretmeni Aslhan Görsoy da otobüs kütüphaneyi gezici hale getirmek istediklerini, böylelikle krsal kesimdeki örencilerin kütüphanedeki 4 bin kitaba ulama olanana kavuacan dile getirdi.

Kütüphanenin çocuklar üzerinde büyük etkisi olduunu ifade eden Gürsoy, Kütüphane sayesinde örencilerimizle çok güzel vakit geçiriyoruz. Okuma saatleri yapyoruz. Örencilerimiz diledii gibi kütüphaneden yararlanabiliyor. Kitap okumak onlar için zevkli hale geldi. Bu mutluluklarn bizimle paylaabiliyorlar. Velileri de çok memnun. diye konutu.

Kütüphane sayesinde istedii kitaba ulatn aktaran 8. snf örencisi Havanur Öztürk ise Kitaplar bizim için çok deerli, haftada 2-3 kez buraya gelip kitap okuyoruz. çok bilgi aldk. Bu kitaplarn elimizde olmas çok güzel, farkl kaynaklar var. Bo zamanlarmz deerlendiriyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git