Gezeravcı Diyarbakırlı Öğrencilerle Görüşecek

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, bugün uzaydan Bakan Kacır’ın yansıra Diyarbakır’daki öğrencilerle de video konferansla görüşecek.

Haberler 26.01.2024 - 10:19 Son Güncelleme : 26.01.2024 - 10:19

Türkiyenin ilk astronotu Alper Gezeravcı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,la Bursadaki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezinde (GUHEM), aralarında Diyarbakırlı öğrenilerin de bulunduğu bir çok ildeki öğrencilerle video konferans aracılığıyla görüşme yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gezeravcının Uluslararası Uzay İstasyonundan (ISS) yapacağı görüşmelerin detayları belli oldu. Bakan Kacır, yarın GUHEMde Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüşecek. Programa TEKNOFEST yarışmacıları ile girişimciler de katılacak.

Türkiyenin ilk astronotu Gezeravcı, öğrenci, akademisyen ve gazetecilerle de görüşmeler yapacak. Gezeravcı, aralarında Diyarbakırın da bulunduğu, Samsun, Hatay, Kocaeli, Konya, Balıkesir gibi illerde öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileriyle de canlı bağlantılar kuracak.

Gezeravcının ISSden döneceği tarihe kadar İstanbul-Taksim ve Ankara-Kızılayda kurulan planetaryumlar açık olacak. Planetaryumlarda, Türkiyenin uzay misyonu anlatılacak, film gösterimleri yapılacak. Türkiyenin dört bir yanındaki bilim merkezleri de ara tatil döneminde öğrenci ve gençler tarafından ziyaret edilebilecek.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git