Gezide facia

6 arkadaşın geziye çıkışı faciayla son buldu. 3 kişi sulama kanalında boğuldu, 1 kendi imkanıyla kurtuldu, ikisi ise suda kayboldu.

Haberler 23.04.2022 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, gezintiye çkan 6 arkadan içerisinde bulunduu hafif ticari araç sulama kanalna uçtu. Can pazarnn yaand kazada 3 kiinin cesedine ulalrken, 1 kii kendi imkanyla kurtuldu, 2 kii ise suda kayboldu. Kaybolan 2 kiiyi arama çalmas devam ediyor.

Kaza, akam saatlerinde anlurfa- Viranehir karayolunun 35inci kilometresinde Bakml Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, iftar yemeinden sonra arkadalaryla birlikte gezintiye çkan lhami Damarn kulland 06 DC 6939 plakal hafif ticari araç, stabilize yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu DSye ait, yaklak 7 metre derinliindeki sulama kanalna uçtu.

Can pazarnn yaand olayda hafif ticari araçta bulunan Abdullah Demir (18) kendi imkanlaryla kanaldan kurtuldu. Bir süre sonra araç sulara gömülerek gözden kayboldu. Kanaldan çkmay baaran Abdullah Demirin çevredekilerden yardm istemesi üzerine bölgeye çok sayda jandarma, itfaiye, AFAD ve salk ekipleri sevk edildi.

ZAMANLA YARITILAR

Kaza yerine gelen ekipler, hafif ticari araçtaki 5 kiiye ulaamaynca bölgeye su alt polisleri çarld. hbarla olay yerine gelen dalgç polisler, ksa sürede çalmalara balarken salk ekipleri ise kendi imkanyla araçtan çkan yaraly ilk müdahaleyi yaptktan sonra hastaneye kaldrd.

Dalgç polisler, sulara gömülen aracn içerisindeki sürücü lhami Damar, zzet Açkgöz, Alican Demirli, Bünyamin Nerede ve Mehmet Reat Demiri çkarmak için zamanla yart. Dalgç polislerin kanalda yapt aramada araca ulald. Ekipler, araçta bulunan Mehmet Reat Demir, zzettin Açkgöz ve Alican Demirlinin cansz bedenlerine ulald. Cesetler, otopsi için Adli Tp Kurumu morguna kaldrld. Gece geç saatlere kadar süren çalmalarda sürücü lhami Damar ile Bünyamin Neredeye ulalamad.

Gece yarsndan sonra ara verilen çalmalar, günün ilk klaryla yeniden balad. Dönüümlü olarak 4 dalgç tarafndan yaplan aramalarda kayp gençlere henüz ulalamad. Kayp gençlerin yaknlarnn bekleyilerinin devam ettii sulama kanalnda, salkl arama yaplabilmesi için DS tarafndan sularn kesildii örenildi.

VAL NCELEME YAPTI

Yaanan ac haberi alan aileler de olay yerine akn etti. Burada toplanan kalabaln, görevlilerin çalmasna engel olmas üzerine uzaklamalar istendi. Bu nedenle çkan gerginlik, çevredekilerin araya girmesiyle son buldu. Kazann yaand bölgeye gelen anlurfa Valisi Abdullah Erin, l Emniyet Müdürü Selçuk Dou, l Jandarma Komutan Tugeneral Metin Düz, kurtarma çalmalarn yakndan takip ederek ekiplerden bilgi ald.

Ana Sayfaya Git