Gezin kampı renkli geçti

Tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlenen ücretsiz yaz kampı konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Haberler 02.08.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlnn, Elazn Maden ilçesi Gezin mahallesinde yer alan Gençlik Kampnda tatil yapma imkn bulunmayan dezavantajl gençler doyasya eleniyor.

Ulam Daire Bakanl tarafndan yaz kampna tanan çocuklar, doa ile içiçe kamp yapma frsat buluyor. Büyükehir Belediyesi, kampta katlan çocuklara, içerisinde havlu, bone, havuz gözlüü, ort, terlik, di macunu ve di frças bulunan çantalar hediye ediyor.

Alannda uzman eitmenler, kampta çocuklara, milli ve manevi deerler seminerleri, resim, el becerileri, halk oyunlar, müzik, okuma, sinema, yaratc drama, robotik ve ritim atölyeleri araclyla eitimler veriyor.

çocuklarn, fiziksel geliimlerine katk sunmak amacyla sportif faaliyetler kapsamnda her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç ve voleybol etkinlikleri düzenleniyor.

tfaiye Daire Bakanl ekipleri de kampa katlan çocuklara yanma, yangn bilgisi, yangn çeitleri, yangn güvenlii ve söndürme prensipleri hakknda eitimler vererek tatbikat yaptryor.

çOCUKLAR YÜZME ÖRENYOR

çocuklar, kamp dönemi boyunca her gün belirlenen saatlerde yar olimpik yüzme havuzunda zaman geçiriyor. Yaanabilecek olumsuz duruma kar cankurtaranlarnda görev yapt havuzda, yüzme bilen ve bilmeyen çocuklar gruplara ayrlyor.

Alannda uzman eitmenler, yüzme bilmeyen çocuklara yüzme, yüzme bilen miniklere ise yüzme stillerini öretiyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, çocuklara çevre bilincini alamak için kamp döneminde doay ve bulunduklar alan tanmalar için Hazar Gölüne tantc gezi organize ediyor.

Kamp dönemi boyunca yaanabilecek olumsuz salk durumlarna kar alanda bulunan revirde salk personeli 24 saat görev yapyor.

DYETSYENLERN HAZIRLADII LSTEYLE çOCUKLAR DÜZENL BESLENYOR

Kamptan yararlanan çocuklara, kamp süresince diyetisyenler tarafndan hazrlanan liste dorultusunda 3ü ana 2si ara olmak üzere 5 öün yemek hizmeti verilerek düzenli beslenmeleri salanyor.

Her hafta 120 kiinin kabul edildii kampn son gününde ise çocuklara, veda gecesi düzenleniyor. Gecede çocuklar, yaklan kamp atei etrafnda müzikler eliinde oyunlar oynuyor ve tatil süresince yaadklar deneyimleri dile getirme frsat buluyor.

BAVURULAR DEVAM EDYOR

Toplamda 9 hafta sürecek olan ve 1200 çocuun ücretsiz yararlanmas hedeflenen yaz kampnn bavurular ise devam ediyor.

Her çocuun 5 gün boyunca arland kamptan yararlanmak isteyenler, velileriyle birlikte Bilgi Evleri, Akademi Lise ve Sümerpark Ortak Yaam Alannda yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlna mesai saatleri içinde bavuruda bulunabiliyor.

Ana Sayfaya Git