GGC'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'ne başvurular başlıyor

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından, 'Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri' yarışmasının 36’ncısı düzenleniyor. Bu yıl başvurular, 8 Ocak 2022 Cumartesi günü başlayıp 1 Mart 2022 Salı günü son bulacak.

Haberler 08.01.2022 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) -Güneydou Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafndan, Geleneksel Yln Baarl Gazetecileri Ödülleri yarmasnn 36ncs düzenleniyor. Bu yl bavurular, 8 Ocak 2022 Cumartesi günü balayp 1 Mart 2022 Sal günü son bulacak.

Her yl geleneksel olarak düzenlenen Güneydou Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yln Baarl Gazetecileri Ödülleri bavurular balad. Ödüller belirlenen dallarda çalmalar tevik etmek ve baarl eserleri taçlandrmak amacyla verilecei yarmaya GGC üyesi olmayan gazeteciler de katlabilecek.

YARIMA YAPILACAK

GGC Bakan Mehmet Mucahit Ceylan, yarma kapsamnda gazete, dergi, radyo, televizyon, internet medyas ve Kürtçe eserlerin yan sra bu yl ilk kez Basn Özgürlüü ödülü verileceini açklad. Türkiyedeki basnn ve gazetecilerin çok zor bir süreçten geçtiine vurgu yapan Bakan Ceylan, Basn Özgürlüü ödülüyle özellikle ihtiyaç duyulan ifade özgürlüüne dikkat çekmeyi amaçladklar söyledi. Bakan Ceylan, yarmaya katlacak aday eserlerin 1 Eylül 2020 ile 31 Aralk 2021 tarihleri arasnda yaynlanm olmas gerektiini ifade ederek, Türkiyede gazeteciliin zor artlarda yapld en önemli bölgedeki basn emekçilerinin bin bir güçlükle ortaya çkardklar haber çalmalarnn ön plana çkartlp, ödüllendirildii bu ödül yarmas bölgedeki gazetecilerin hangi artlarda mesleklerini icra ettiklerine de ayna tutacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git