Gidecek yerimiz yok

Elektrik ve suyu kesilen pasaj esnafı: Gidecek yerimiz yok

Haberler 04.01.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ykm kararnn ardndan su ve elektrikleri kesilen Mehmethan Pasaj esnaflar, pandemi ve k koullarnda gidecek bir yerlerinin olmadn belirterek, kamuoyuna duyarllk çars yapt.

Diyarbakrn Sur lçesine bal Dabanolu Mahallesindeki Mehmethan Pasaj, çevre ve ehircilik Bakanlnn ald karar dorultusunda yklyor. Karar sonras pasajdaki dükknlarn su ve elektrikleri, Diyarbakr Valiliinin TEDA ve DSKye gönderdii talimatla kesildi. Dün, pasajda bulunan 50 esnaftan dükknlarnn boaltlmas istendi.

Pasaj esnaf ise, son günlerde seslerini duyurmak için kamuoyu nezdinde giriimlerde bulunsa da uana kadar herhangi bir adm atlm deil. Konuya ilikin muhatap bulmakta zorlanan esnaflar, son olarak Twitter üzerinden açtklar sayfayla seslerini duyurmaya çalyor. Diyarbakr Surda seslerini duyurmaya çalan bir grup esnaf ibaresiyle kurulan sayfada, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi kayym ve Diyarbakr Valisi Münir Karaloluna hitaben bir mesaj yaynland.

VAL GÖRÜMED

Pasajn, kamunun ihtiyac olmamasna ramen 4 yl önce kamulatrldna dikkati çekilen mesajda, Bugün iyerlerimizi boaltmamz isteniyor. Bu pandemi ve k koullarnda 50 esnaf olarak gidecek bir yerimiz yok denildi.

Mesajn devamnda da u ifadelere yer verildi: Haftann iki günü tamamen, haftann be günü de saat 09.00dan sonra sokaa çkmann yasak olduu bu günlerde iyerlerimizi tayabileceimiz zaman da yok. 30 Aralk Cuma günü Diyarbakr Valilii, DSK ve TEDAa yazd yazda iyerlerimizin elektrik ve suyunun 4 Ocak 2021 pazartesi gününe kadar kesilmesi yönünde talimat vermi. Bu yaananlar bizler, çalanlarmz ve ailelerimiz açsndan ciddi maduriyet oluturacaktr. 15 Aralk tarihinden bu yana dört kez Valilik Özel Kalemi arayp konunun aciliyetini belirtip sizden randevu talep etmemize ramen sizinle görüme salayamadk. Sorunumuza çözüm bulacanza inanyor ve bu amaçla sizden randevu talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git