Girdikleri pamuk yığınında havasız kalan 3 çocuk öldü

ŞANLIURFA'da, oynarken içine girip uyudukları toplanan pamukların yığınının arasına girerek havasız kaldıkları belirlenen 2'si kardeş 3 çocuk havasızlıktan öldü.

Haberler 20.10.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 20.10.2017 - 08:11

Olay, gece saatlerinde Güzeller Mahallesinde meydana geldi. Ulucanlar Mahallesinde oturan 14 yandaki Harun Tekda, kardei 12 yandaki Ali ve kuzeni 14 yandaki Hüseyin Tekda ile birlikte Güzeller Mahallesindeki pamuk tarlalarna oynamaya gitti.

HAVASIZLIKTAN ÖLDÜLER

Tarladan toplanp braklan pamuk ynnn içine girip uykuya kalan çocuklardan haber alamayan aileleri, onlar aramaya balad. çocuklarn sk sk gittikleri tarlay da arayan aileleri, çocuklarn pamuk ynnda hareketsiz buldu. hbarla gelen salk görevlileri tarafndan yaplan incelemede öldükleri saptanan çocuklarn cesetleri otopsi için Adli Tp Kurumu morguna götürüldü. Yaplan ilk incelemede çocuklarn havaszlktan öldükleri belirtildi.

TOPARA VERLDLER

çocuklarn cenazeleri konvoy eliinde Ulucanlar Mahallesine getirildi. Mahalle camisinde yan yana konulan çocuklarn cenazeleri, klnan cenaze namaznn ardndan topraa verildi.

çocuklarn yakn Ali Al, gazetecilere yapt açklamada, 3 çocuun dedeleriyle birlikte pamuk tarlasna gittiini, bir süre sonra dedelerinin tarladan ayrldn ancak çocuklarn orada kaldn söyledi. çocuklarn daha sonra pamuk ynna girerek uyuduunu belirten Al, Dedeleri bir süre sonra çocuklar eve gelmeyince aramaya balam. Daha sonra çocuklar pamuk ynn içinde bulmular ve çkarmlar. dedi.

anlurfa Cumhuriyet Basavcl ise 3 çocuun pamuk tarlasnda ölü bulunmasna ilikin, ilk bulgulara göre ölümlerin, çocuklarn havasz kalmas sonucu gerçekletiinin belirlendiini açklad.

Ana Sayfaya Git