Gizli Tanıktan İş Adamına Şok

Diyarbakır'da PKK'ya finans sağladığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamı Birtane hakkında, gizli tanığın iddianamede yer alan ifadeleri "şok" edici. İş adamına örgütün proje sorumluluğu verdiği iddia edildi.

Haberler 09.09.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKya finans salad gerekçesiyle balatlan soruturma kapsamnda tutuklanan i adam Birtane hakknda, gizli tann iddianamede yer alan ifadeleri ok edici. adamna örgütün proje sorumluluu verdii iddia edildi.

ADAMINA DAVA AçILDI

Diyarbakrda PKKya finans salad iddiasyla balatlan soruturma kapsamnda tutuklanan i adam Celalettin Birtane hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld. Birtane hakknda hazrlanan iddianame 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

GZL TANIIN FADELER

ddianamede, üphelinin PKK/KCK ile açk bir ekilde iliki ve irtibat halinde olduu ve mali yaplanmas içerisinde yer alarak terör örgütüne maddi destek saladnn anlald bildirildi. Gizli tank Cesur Yürek ifadesinde Birtaneye PKK örgütü üst düzey yöneticileri tarafndan Örnek Ekolojik Köy proje sorumluluu verilmitir. PKK terör örgütüne sözde vergilendirme ad altnda para vermektedir

Üç RKETE KAYYUM

Öte yandan, bir süre önce KCKdan tutuklanarak cezaevine konulan üç i adamnn, irketine kayyum atand. Diyarbakr 5. Sulh Ceza Hakimliinin karar ile çEYSA Yap naata Tark Bilalolu, Birtane naata brahim Seymen ve Öz-Tek-Sala Edip Yaman kayyum olarak atand.

Diyarbakrda PKKya finans salad iddiasyla balatlan soruturma kapsamnda tutuklanan i adam Celalettin Birtane hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sank i adam Birtane hakknda hazrlanan iddianame 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, PKKnn yasama organ konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hakknda detayl bilgiye yer verilerek, Birtanenin 2013te DTK içerisinde aktif olarak yer ald, dosya kapsamnda dier birçok hedef kii ile irtibat ve ilikisinin bulunduunun tespit edildii bildirildi.

Birtanenin farkl zamanlarda DTK toplantlarnn yapld binalara giri çk yapt kaydedilen iddianamede, toplantlarda gelen katlmclara hitaben konuma yaptnn, teknik ve fiziki takip sonucu belirlendii aktarld.

- TSO seçimlerini etkilemiler

DTKnn, Ticaret ve Sanayi Odas seçimlerine sadece kendi adaylarnn olmas için faaliyette bulunduu aktarlan iddianamede, söz konusu seçimi terör örgütünün silah gücünü de kullanmak suretiyle bask yoluyla kazandklarnn yaplan ortam dinlemelerinden anlald belirtildi.

ddianamede, gizli tank Cesur Yürekin sank hakknda verdii ifadesi de öyle: Birtane, Diyarbakr Ticaret Odas Meclis Bakan Vekillii görevini yürütmektedir. PKK örgütü üst düzey yöneticileri tarafndan kendisine Örnek Ekolojik Köy proje sorumluluu verilmitir. PKK terör örgütüne sözde vergilendirme ad altnda para vermektedir.

Gizli tank Yldz ise Birtanenin PKK adna yatrmlar yapt, terör örgütünün parasn yönetip ilettii, bu yolla örgüte yüklü miktarda maddi kaynak saladn savundu.

ddianamede, 21 Austos 2016da Bingölde Azad Farkin kod isimli PKKl Nevzat Gündüz ve beraberindeki silahl saldr ve faaliyetlerde bulunan örgüt üyelerine yönelik gerçekletirilen operasyonlarda, elde edilen örgütsel dijital malzemelerin yaplan incelemesinde Birtanenin bilgilerinin yer ald doküman ele geçirildii kaydedildi.

üphelinin gözaltna alndktan sonra i yerinde arama yapld aktarlan iddianamede, datlmas ve sata sunulmasnn yasaklanmasna yönelik karar verilen 4 kitabn bulunduu ifade edildi.

ddianamede, üphelinin PKK/KCK ile açk bir ekilde iliki ve irtibat halinde olduu ve mali yaplanmas içerisinde yer alarak terör örgütüne maddi destek saladnn anlald bildirildi

- stenilen ceza

ddianamede, Birtane hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas, mahkumiyetleri halinde de Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Üç irkete kayyum atand

Öte yandan, bir süre önce KCKdan tutuklanarak cezaevine konulan üç i adamnn, irketine kayyum atand. irketlerin yönetim organlarnn kararlarn denetlemek üzere, Diyarbakr 5. Sulh Ceza Hakimliinin karar ile çEYSA Yap naata Tark Bilalolu, Birtane naata brahim Seymen ve Öz-Tek-Sala Edip Yaman kayyum olarak atand. Üç irkete de atanan kayyum irketlerin sadece yönetim organlarn denetlemekle görevli olurken, irketlerin malvarlklar hakknda herhangi bir tasarruflarnn olmad bilgisi Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 5 Eylül saysnda yer ald. insanlarndan Mehmet çelikin sahibi olduu çEYSA inaat, Celalaettin Birtanenin sahibi olduu Birtane naat ve Nihat Salmn sahibi olduu (Öz-Tek-Sal )a kayym atand.

Ana Sayfaya Git