Göbeklitepe heykeltraşı

Suriyeli heykeltıraş Göbeklitepe'deki eserlerin benzerleri için yoğun mesai harcıyor

Haberler 11.12.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaayan 59 yandaki Suriyeli heykeltra Ekrem Safvan, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbeklitepedeki figürlere benzer eserler yaparak kentte yapm süren park süslüyor.

Ülkesindeki iç savatan kaçarak anlurfaya gelen 40 yllk heykeltra Ekrem Safvan, çocukluundan beri heykel sanatyla urayor.

Suriyeli heykeltra, hava koullarna dayankllyla bilinen nahit tan (Urfa ta) ileyerek birbirinden güzel eserler ortaya çkaryor.

Haliliye Belediyesi tarafndan kent merkezinde yapm süren Göbeklitepe Park için sanat eserleri üretmeye balayan Safvan, tarihi ören yerinin adeta minyatürünü parka naketti.

Ekrem Safvan, bir haftada UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan ve tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbeklitepede yer alan T biçimli yaklak 3 metre boyundaki dikili talar ile hayvan figürlerini özel talara iledi.

SURYEDEK DRAMLARI DÜÜNÜP ESERLERME DAHA çOK ODAKLANIYORUM

Safvan, yaklak 4 yl önce geldii anlurfada bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Yapt eserleri görenlerden güzel tepkiler aldn belirten Safvan, iini büyük bir zevkle ve heyecanla yaptn söyledi.

anlurfada kendini yabanc hissetmediini anlatan Safvan, kentte de farkl dönemlerde 4 ayr sergi açtn bildirdi.

Türkiyenin farkl kentlerinde de çeitli sanat eserleri yaptn anlatan Safvan, öyle devam etti:

Türkiyede olduum için çok memnunum. Daha önce stanbul, Ankara, Antalya, Mardin ve Eskiehirde de heykeller yaptm. çalrken Suriyedeki hüznü, dramlar ve aclar düünerek eserlerime daha çok odaklanyorum. Göbeklitepe sadece Türkiye için deil dünya için de çok önemli bir deer. anlurfa turizmi açsndan da uzun yllar büyük bir deer olarak kalaca görülüyor. Bu gördüünüz dev eserleri 5-6 günde bitiriyorum. Tabii ki baka illerde baka parklar daha güzel farkl eserlerle süslemek istiyorum. 40 yldr bu ii yapyorum. Bir taa baktm zaman annda beynimde o eser canlanyor. Amacm, arkamda eserlerim yaasn, insanlar beni güzel ansn istiyorum.

Parktaki eserleri inceleyen vatandalardan Hüseyin Yldz ise eserlerin çok güzel olduunu belirterek, emei geçen sanatçya ve belediye yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git