Göbeklitepe Romanya’da

Türkiye'nin kültür mirası ve Göbeklitepe, Romanya'da düzenlenen etkinlikte tanıtıldı Türkiye'nin kültür mirası ve Göbeklitepe, Romanya'da düzenlenen "Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası" konferansı ve "Göbeklitepe - Dünyanın İlk Tapınağı" fotoğraf sergisiyle tanıtıldı.

Haberler 22.05.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bükre Yunus Emre Enstitüsü ve Arge Müzesi i birlii ile Piteti kentinde düzenlenen etkinlie aralarnda Türkiyenin Bükre Büyükelçisi Füsun Aramaz, Piteti Valisi Emilia Mateescu, Piteti Belediye Bakan Cristian Gentea, Bükre Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yldz ile Arge Müze Müdürü Cornel Popescunun da yer ald çok sayda milletvekili, bürokrat, arkeolog ve davetli katld.

Etkinlikte konuan Aramaz, Türkiyenin tarihi ve turistik zenginliinden söz ederek Romanya ve Pitetideki Türk yatrmlarndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

ROMANYADA TANITILDI

Yldz da Arge Müzesine ev sahipliinden dolay teekkür ederek katlmclar Göbeklitepe bata olmak üzere Türkiyenin kültürel mirasn yerinde görmeye davet etti.

Bükre Üniversitesi Türk Aratrmalar Merkezi Öretim Üyesi Silvana Rachieru ise Göbeklitepenin dünya tarihi açsndan önemine deinerek Büyük bir organizasyon ve hayal gücünün eseri olan Göbeklitepe, bu büyüklükteki en eski ant ve ilklerin ötesinde, birçok anlamda tarihin sfr noktasn oluturmaktadr. diye konutu.

Göbeklitepenin arkeoloji tarihinin önemli keifleri arasnda yer aldna vurgu yapan Rachieru, Yaklak 12 bin yl öncesinden nasl tasarland hala cevap bulamayan tapnak, Msr piramitlerinden 7 bin 100 ve ngilteredeki Stonehengeden yaklak 6 bin 600 yl önce ina edilmi olmasyla da tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. dedi.

Konumalarn ardndan ziyaretçiler Göbeklitepeyi anlatan fotoraf sergisini gezdi.

Ana Sayfaya Git