Göbeklitepe'ye ziyaretçi ilgisi artıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 yıl önce bugün resmi açılışı gerçekleştirilen Göbeklitepe Ören Yeri, bu süreçte yaklaşık 1,3 milyon ziyaretçi ağırladı,

Haberler 09.03.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 12 bin yllk geçmiiyle Tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen ve resmi açl Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 8 Mart 2019da yaplan Göbeklitepeye ziyaretçilerin ilgisi her yl artarak devam ediyor.

Resmi açlnn üzerinden 3 yl geçen Göbeklitepenin öhreti, katlanarak artyor. UNESCO Dünya Miras Listesine 2018 ylnda girmesiyle gözlerin çevrildii Göbeklitepe, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 8 Mart 2019da resmen açld.

Cumhurbakan Erdoan, açlta 2019un Göbeklitepe yl olduunu duyurmasyla tarihi ören yeri, yerli ve yabanc turistin ilgi oda haline geldi.

ZYARETç YOUNLUUNUN ARTMASI BEKLENYOR

anlurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uluda, Göbeklitepenin günümüzden 12 bin yl öncesine tarihlenen avc ve toplayc tarzda yaam süren insanlar tarafndan ina edilen bir alan olduunu belirtti. Tarihi ören yerinde 1995 ylnda balayan kazlarn halen devam ettiini vurgulayan Uluda, kaz çalmalarnda ortaya çkan eserlerin tanabilir olanlarnn anlurfa Arkeoloji Müzesinde, tanamayanlarnn ise ören yerinde sergilendiini dile getirdi.

GÖBEKLTEPE KLOMETRE TAI OLDU

anlurfa Turizmi Gelitirme Dernei Bakan Yardmcs ve Türkiye Seyahat Acentalar Birlii Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaar da hem bölge hem de kent turizminde Göbeklitepenin önemli bir lokomotif haline geldiini söyledi.

Giresundan tarihi ören yerini ailesiyle gezmeye gelen smail Kemal ise daha önce televizyonlarda gördüü Göbeklitepeyi yerinde görmenin mutluluunu yaadn dile getirdi.

Geçmii ve gizemi karsnda hayran kaldn aktaran Kemal, Daha ziyaret edeceimiz yerler de var. Geçmii çok eskiye dayanyormu. çok görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer olarak düünüyorum. Emei geçen herkese teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git