Göç zirvesi!

Diyarbakır'da "Göç Raporu" konulu toplantı yapıldı. Vali Aksoy, kırsaldan şehre yaşanan göçle ilgili olarak, "Diyarbakır yoğun göç almış ve bu göç nedeniyle sosyal yapısında farklılaşmalar ortaya çıkan bir kent konumundadır" dedi.

Haberler 12.02.2017 - 18:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Valilik, Büyükehir ve lçe Belediyeleri ile STKlarn katlmyla, Diyarbakrn Göç Raporu zirvesi yapld. l Valisi Hüseyin Aksoyun Bakanlk yapt toplantda, Diyarbakra göç edenlerin, ehirle entegrasyonlarnn salanmas yönünde, neler yaplabilinecei tartld.

GÖç ZRVES

l Valiliinde gerçekletirilen toplantya Vali Hüseyin Aksoyun yansra, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Vali Yardmcs Tuba Koal, Yeniehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Özel, Balar Kaymakam Tolga Toan, Sur Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, HEGEM iddetle Mücadele Vakf Bakan Prof. Dr. Adem Solak, ilgili kurumlarn müdürleri ile STK temsilcileri katld.

ENTEGRASYON

Toplantda konuan l Vali Aksoy, Göç Aratrmas ve Uyum ile ilgili raporun genel bir deerlendirilmesini yapt. Aksoy, Özellikle Diyarbakr youn göç alm ve bu göç nedeniyle sosyal yapsnda farkllamalar ortaya çkan bir kent, alm olduu göçün kent ile entegrasyonu, uyumu ve bu gelen kiilerin kendini Diyarbakrl hissedebilmesi, bu konuda varsa sorunlar, bu sorunlarn hangilerinin olduunu görmek ve bunlara kar çeitli projeleri ortaya koyabilmek adna bu çalmay yaptrdk dedi.

Saha çalmasn yürüten Prof. Dr. Adem Solaka teekkür eden Vali Aksoy, Ayn zamanda Belediye bakanmz ve dier kaymakam ve belediye bakanlar arkadalarmz da ayn hassasiyet içerisinde bu çalmalarmz dier kurumlarmz ile birlikte ortak anlayla yerine getireceiz. Ben çalmay zor artlarda gerçekletiren hocamza tekrar teekkür ediyorumdedi.

700 SAYFALIK RAPOR

HEGEM iddetle Mücadele Vakf Bakan Prof. Dr. Adem Solak ise çok büyük emekler harcanarak oluturulan 700 sayfalk raporun Türkiye üzerindeki etkilerini bizzat sahada olarak gördüm. Bilimler, felsefe ve din insanlara yol gösterir. Gelecek ile ilgili öngörü salar. Hayatn daha da fark edilmesini kolaylatrr diye konutu. Konumalarn ardndan Diyarbakr Göç Aratrmas ve Uyum Raporu hakknda karlkl görü al veriinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git