Gökdelen yıkılıyor

Diyarbakır'da, 1971 yılında otel olarak hizmete açıldıktan 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satılarak orduevine dönüştürülen ve o dönem bölgenin en yüksek binası olduğu için halk arasında 'gökdelen' olarak adlandırılan 13 katlı binanın 'Dağkapı Meydanı Düzenleme Projesi' kapsamında yıkımına başlandı.

Haberler 05.10.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde bulunan eski orduevi ve birkaç yapnn ykm çalmalarna baland. Belirlenen yaplarn ykmndan sonra ortaya çkacak alann Diyarbakrllara park ve oturma alanlar olarak hizmet vermesi planlanyor.

Diyarbakrda Tatlc ailesi tarafndan merkez Yeniehir ilçesindeki tarihi surlarn karsnda 1960l yllarda yapmna balanan 13 katl bina, 1971 ylnda tamamlanarak otel olarak hizmete açld.

ORDU EVNN YIKIMINA BALANDI

O dönem bölgenin en yüksek binas 2 yl sonra Türk Silahl Kuvvetlerine satld. Halk arasnda Gökdelen olarak adlandrlan bina, Subay Orduevi olarak kullanlmaya baland. Orduevine dönütürüldükten sonra binann karsnda bulunan askeri alanlar ile yolun altndan tünel kazlarak, balants saland. 42 yl orduevi olarak kullanlan bina, 2015 ylnda boaltlarak, mülkiyeti Toplu Konut daresine devredildi. TOK, bunun karlnda 7nci Kolordu Komutanl yerlekesinde 2 yl önce orduevi yapmna balad.

Geçtiimiz günlerde Diyarbakr ziyaret eden çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum tarihi Sur ilçesi ile ilgili birkaç proje açklam, atl durumundaki orduevi ile ilgili orduevinin ykmn gerçekletireceini söylemiti. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum tarafndan açklanan projenin ardndan atl durumdaki eski orduevinin ykm çalmas balad.

Ana Sayfaya Git